Sayfalar

İzleyiciler

3 Mart 2014 Pazartesi

Satılık “ünlü eti”

Ünlülerin etini yemek ister misiniz?

sağlık,et,üretim,yapay,DNA,genetik,salam,sucuk,sosis,beslenme,gıdaABD’li et üretim şirketi BioBite, ünlülerden alınmış DNA örneklerini kullanarak laboratuvar ortamında “ünlü eti” üretip satmayı planladıklarını açıkladı.


Kampanyalarını “Ünlülerin etini yiyin” sloganıyla başlatan şirket yetkilileri konuyla ilgili basın açıklamalarında “James Franco’nun etinden üretilmiş salamlar onun gibi seçkin ve reddedilemez bir lezzete, Jennifer Lawrence’ın etinden üretilenler ise aynı onun gibi çekici bir  tada sahip olacak” dedi.
Şirket yetkilileri internet sitelerinden yaptıkları açıklamada ünlü eti üretim sürecinin müşterilerin tatmak istedikleri ünlüyü seçmeleri ile başlayacağını söyledi. Daha sonra bu ünlü ile iletişime geçerek küçük bir biyopsi yapacaklarını söyleyen girişimciler, aldıkları bu dokuyu kullanarak laboratuvar ortamında yapay et üreteceklerini
ve bu eti de salam yapmakta kullanacaklarını iddia etti.
Girişimciler “ünlü salamları” yemek isteyen herkesin Twitter’da hashtag’ini kullanarak tatmak istedikleri ünlülerden biyopsi örneği istemelerini de önerdi.
Şirket temsilcileri böylesine tartışmalı ve “saçma” bir ürünü gündeme getirerek bioetik, laboratuvarda üretilen etler ve kontrolden çıkmış ünlü kültürü ile ilgili uluslararası bir tartışma başlatmak istediklerini de belirtti.
Dünya’nın laboratuvar ortamında üretilmiş ilk burgeri geçen yıl Ağustos ayında Londra’da pişirilmiş ve burgeri tadan eleştirmenler yapay etin büyük oranda “tatsız” olduğunu iddia etmişti.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini