Sayfalar

İzleyiciler

20 Şubat 2014 Perşembe

Hızlı refleks vermemizin sırrı!



Hızlı refleks,yumurta,insan,sağlık,beslenme,tirozin,maddeYumurta ve soya gibi besinlerde bulunan tirozin maddesinin beyni güçlendirdiği ve refleksleri hızlandırdığı belirlendi.


Hollanda'daki Leiden ve Amsterdam üniversitelerinden bilim insanları, televizyon karşısında katılımcıların refleklerinin hızını inceledi.
Katılımcılardan ekranda yeşil bir ok gördüklerinde mümkün olduğunca hızlı bir düğmeye basmaları, kırmızı ok gördüklerinde ise tepki vermemeleri istendi.
İlk aşamada, katılımcılara deneyden önce plasebo, ikincisinde tirozin bakımından zengin portakal suyu
verildi.
Tirozin alanların daha canlı ve reflekslerinin daha hızlı olduğu görüldü.
Bilim insanları, araç kullananların tirozin bakımından zengin besinler tüketerek daha hızlı refleklere sahip olabileceklerini, böylece de güvenliklerinin artabileceğini vurguladı.
Araştırmanın sonuçları ''Neuropsychologia'' dergisinde yayımlandı.
Tirozin, yumurta ve soyanın yanı sıra parmesan peyniri ile bademde de bolca bulunuyor.
Ayrıca tirozinin depresyona da iyi geldiği biliniyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini