Sayfalar

İzleyiciler

5 Kasım 2010 Cuma

Spor yapanlar Zekalarınıda güçlendiriyor

Spor zekayı güçlendiriyor

Koşma, hızlı yürüyüş ve bisiklet gibi sporları düzenli olarak yapanlar zekâlarını da güçlendiriyor. İsveç'te 18 yaşında erkeklerle gerçekleştirilen bir araştırma düzenli spor yapmanın zekâ seviyesini yükselttiği gösterdi.
1950-1978 arasında askerlik için bedensel ve zihinsel yetileri test edilen 1.221 erkeğin verileri incelenmiş. Buna göre sadece kas gücü ve zekâ arasında bir bağlantı bulunmuyor. Oysa yorucu sporlar yapanlarda başka bir tablo çıkmış ortaya.


Yorucu spor yetisi ne kadar güçlüyse, dil/konuşma yeteneği, mekânsal hayal gücü, matematiksel/teknik ve mantıklı düşünme yetisi de o denli güçlü oluyor. Çünkü iyi antrenmanlı kalp/dolaşım sistemi, beyne en yüksek seviyede önemli maddeler taşıyor. Uzmanlar bu nedenle haftada birkaç kez yürüyüş yapmayı, bisiklete binmeyi ya da uzun mesafe yüzmeyi öneriyor. Spor yapma süresiyse 60 dakika kadar sürmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini