Sayfalar

İzleyiciler

5 Kasım 2010 Cuma

"Diş çektirmek yerine sağlığa özen göstermek gerekiyor"

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, sağlık hizmetlerinin siyasi iktidardan ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayarak, "Sağlık hizmetleri sosyal devletin en temel görevlerindendir. Diş çürükleri ve diş hastalıklarının sayısı yüzde 80'in üzerinde iken ne kadar diş ekildiği ile övünülüyor" dedi.
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse de dişhekimlerinin sorunlarının çözümü için ağız ve diş sağlığı politikalarının önemini vurguladılar. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) 13'üncü Olağan Genel Kurulu Dedeman Otelde başladı. Kongre 7 Kasım tarihine kadar devam edecek. Kurulun açılışına CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, BDP Parti Meclis Üyesi Haydar Sayılı, meslek örgütleri ve birçok akademisyen katıldı. Kongrede yeni divan görevlendirilirken, Prof. Dr. İnci Oktay da TDB Onur Kurulu Üyeliğine oy birliği ile kabul edildi.


"Meslek örgütleri siyasi iktidardan ayrı düşünülemez"
Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, diş hekimlerinin içinde bulunduğu ortamı ifade etti. Akkaya, meslek örgütlerinin içinde bulunduğu ortamı siyasi iktidardan bağımsız düşünülemeyeceğini kaydederek, "Sağlık hizmetleri sosyal devletin en temel görevlerindendir. Ancak devlet 70 milyonu 123 ağız diş sağlığı merkum etmekte, randevularda sıkıntı yaşatmakta, 15 bin diş hekiminden yararlanmayı istemeyip her yıl 2 bin yeni öğrenci almaktadır. Diş çürükleri ve diş hastalıklarının sayısı yüzde 80'in üzerinde iken ne kadar diş ekildiği ile övünülüyor" dedi.
Akkaya, diş hekimler için "Adalet sağlayanlardan adalet istiyoruz" diyerek diş hekimi mesleği için isteklerini şöyle sıraladı: "Diş hekimi fakülteleri, asgari ücret, kamunun muayeneden hizmet alması, uzman insan gücü dağılımı, diş hekiminin kamuoyunda istihdamı için düzenlemeler yapılmasını istiyoruz."

"Tablo hiç sevindirici değil"
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış da kurulda bir konuşma yaparak, sağlıklı bir toplum için ağız diş sağlığı hizmetlerinin önemini vurguladı. Türkiye'nin ağız diş sağlığı açısından içinde bulunduğu durumu ise şöyle değerlendirdi: "Diş hekimlerinin özlük hakları, emeklerinin karşılıklarını alma, uzmanlaşma taleplerinin karşılanması açısından içinde bulunduğumuz tablo hiç sevindirici değil. Türkiye'nin nüfusu belli, beş on yıl içinde de nasıl olacağı tahmin edilebilir. İyi hizmet için alt yapı oluşturmak için hükümetle ortak akım oluşturulmalı." CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse de diş hekimliği yaptığı sürece yaşadığı sıkıntıları anlatarak diş hekimlerinin sorunlarını paylaştığını ifade etti. Köse, emekli olan diş hekimlerinin mesleklerine dönmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini