Sayfalar

İzleyiciler

14 Ekim 2010 Perşembe

Anadolu Ateşi'ne Mısırlılar'dan büyük ilgi

Dünyanın birçok ülkesinde kapalı gişe gösterilerini sunan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun 7'nci kez gittiği Mısır'daki gösterileri büyük ilgi görüyor.
 Mısır Giza Piramitleri’nin önünde gösteri yapılmasına izin verilen dünyadaki ilk ve tek grup olan Anadolu Ateşi’nin Kahire Opera House’da yaptığı ilk gösterisini Mısırlı bakanlar, beğeni ile izlediler.

Dünyanın en önemli ve en muhteşem gösteri merkezlerinde, sanatseverlere gösterilerini sunan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; 7’nci kez gittiği Mısır’da büyük bir ilgiyle karşılandı. 11-17 Ekim tarihleri arasında yapacağı 6 gösterinin tüm biletleri bir ay öncesinden tükenirken, topluluğun ilk gösterisini Mısır Başbakanı, Mısırlı 7 bakan, 15 büyükelçi ve yaklaşık 2 bin sanatsever izledi.
Anadolu Ateşi / Fire Of Anatolia (Anadolu Ateşi Kimdir? - Anadolu Ateşi Hakkında)
Türk Kültürünün dünyadaki en önemli temsilcilerinden Anadolu Ateşi, Mısır’da özel bir ilgiyle karşılanırken,
Mısır Turizm Bakanı Zohair Garana tarafından burada kalıcı gösteriler yapmak üzere tekrar davet edildi. Bu amaçla bakan Garana, Anadolu Ateşi’nin Kahire Opera House’daki organizasyonunu ve etkinliklerini üstlenen The National Cultural Center’dan sayın Dr. Kamil’i, kalıcı gösteriler için yapılması gereken hazırlıklar ve organizasyonla ilgili özel olarak görevlendirdi. Mısır’a her gidişinde gösterilerini; Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in himayesinde gerçekleştiren Anadolu Ateşi, kış sezonu boyunca Kahire ve Sharm El Sheikh’de gösterilerini sunacak.
Mısır Giza Piramitleri önünde gösteri yapılmasına izin verilen dünyadaki ilk ve tek grup unvanını elinde bulunduran Anadolu Ateşi’nin gösterisini izlemeye gelenler arasında; Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Başbakanı Ahmed Mahmoud Darwish, Turizm Bakanı Zohair Garana, Sanayi ve Ticaret Bakanı Rachid Mohamed Rachid, Aile ve İskandan Sorumlu Bakan Mushira Mahmoud, Sosyal Dayanışma Bakanı Ali El Sayed Al Moselhi, Uluslarası İşbirliği Bakanı Fayza Mohamed Aboulnaga ve Yatırım Bakanı Mahmoud Mohieldin gibi isimler vardı. Mısır Başbakanı, Mısırlı bakanlar ve büyükelçilerin yanı sıra sanatseverler büyük beğeni ile gösteriyi izlerken dakikalarca ayakta alkışladılar. 

 
14 Ekim 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini