Sayfalar

İzleyiciler

21 Eylül 2010 Salı

Ruhi Su 25. yıl anma gecesi

"Türkü söylemek benim için aşk halidir" diyen Ruhi Su, dostları ve korosu tarafından aramızdan ayrılışının 25. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı. Anma etkinliği, dün akşam Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de düzenlenen "Ruhi Su 25. Yıl Anma Gecesi" siyle devam etti.
İrfan Ertel’in vakıf arşivinden hazırladığı, Ruhi Su’nun çocukluğundan opera yıllarına, ailesinden konser salonlarına miting alanlarına uzanan dia gösterimiyle başlayan gecede “Ruhi Su Fotoğrafları” sergisi de açıldı.
Şef Refik Köksal’ın yönettiği geceye 1975’te Ruhi Su’nun Sümeyra Çakır’la birlikte Dostlar Tiyatrosu bünyesinde kurdukları Dostlar Korosu’ndan katılabilen tüm koristler ve şeflerden Ortaç Aydınoğlu, Hüseyin
Tutkun, Öcal Öcalan, Berktay Akyıldız katıldı. Koroya sesiyle sazıyla ustanın ilk öğrencilerinden Karabey Aydoğan eşlik etti. Koro, Ruhi Su’nun son çalışması olan “Develioğlu” derlemesini, koro için düzenleyen Hüseyin Tutkun yönetiminde ilk kez seslendirdi. Geceye DİSK önceki Genel Sekreterleri’nden Mehmet Atay, Pakrat Estukyan ve Bertan Onaran konuşmacı olarak, Yusuf Başaran sazı ve sözüyle, Şule Kocaman ve Feryal Öney solist olarak katıldılar. Konuşmacılar tarihsel süreç içinde, Cumhuriyet’in yetiştirdiği Ruhi Su’nun Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil ettiğini vurguladılar. Aynı süreç içinde Türkiye’yle birlikte acı, işkence ve zulüm çektiğini, asla pes etmediğini, boyun eğmediğini de anılara, türkülere dayanarak özlemle, saygıyla hatırlattılar.
Ruhi Su Dostlar Korosu, “Ellerinde Pankartlar” ve “Şişli’de Üç Kız” türküleriyle başladıkları geceyi Ruhi Su’nun sesi eşliğinde halk korosunun da katılımıyla söyledikleri “Drama Köprüsü”yle noktaladılar.
Anma etkinlikleri 27 Eylül Pazar günü Galatasaray Atilla İlhan Kültür Merkezi’nde saat 17.00’deki birliktelikle devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini