Sayfalar

İzleyiciler

21 Eylül 2010 Salı

'Milli takımlar, Avrupa futbolu için çok önemli'

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, milli takımların Avrupa futbolu için çok büyük önem taşıdığını söyledi.
 İspanya'nın başkenti Madrid'de dün başlayan 9. UEFA Avrupalı Ulusal Takımlar Teknik Direktörleri Konferansı'nda konuşan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, son Dünya Şampiyonu İspanya'yı ve teknik direktörü Vicente Del Bosque'yi kutladı. İspanya Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, yarın sona erecek konferansta UEFA'ya üye 53 ülkeden teknik adamların katıldığı toplantıda milli takımlarda uygulanan taktikler ve karşılaşılan sorunlar ele alınıyor.

Konuşmasında ulusal takımların Avrupa futbolunun temel taşlarından olduğunu vurgulayan Platini, ''Ancak şu an önümüzde yoğun bir takvim var ve ideal çözüm henüz bulunamadı. Burada, önceliklerimizi belirlemek istiyorum. Milli takımları korumak, UEFA'nın öncelik sırasında en baştadır'' dedi. Ulusal takım teknik direktörlerinin büyük zorluk ve baskılarla karşılaştığını, ancak ''onur meselesi'' olan bu işin, ''Dünyada yapılabilecek en iyi iş olduğunu'' ifade eden Platini, ''Ben eski bir milli futbolcuyum. Bir futbolcu için milli takım formasını giymekten büyük gurur yoktur'' diye konuştu.
Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Del Bosque'ye bir plaket veren Platini, ''Bizi gururlandırdılar, çünkü ilk kez bir Avrupa takımı Avrupa kıtası dışında şampiyon oldu. İkincinin Hollanda, üçüncünün Almanya olması ve ilk üçün tamamının Avrupalı olması beni çok sevindirdi'' dedi.

Taktik akımlar

Konferansta söz alan UEFA Teknik İşler Direktörü Andy Roxburgh, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında yapılan analizler ışığında Avrupa futbolunda uygulanan taktikleri değerlendirdi. 4-2-3-1 dizilişinin gitgide daha çok uygulandığını belirten Roxburgh, 2 ön liberolu sistemle hem savunma güvenliğinin sağlandığını ham de hızlı ve etkili kontrataklara çıkılabildiğini kaydetti. Maçlarda sonuca genellikle hızla yer değiştirilerek ve boş alan yaratılarak yapılan ataklarla gidildiğini ifade eden Roxburgh, ''İyi takımların en tehlikeli olduğu anlar, bu takımlara hücum edilen anlardır'' dedi.
İnter'in geçen sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasının, başarılı olmak için topa hakim olmanın gerekmediğini gösterdiğini anlatan Roxburgh, ''Takımlar top hakimiyetini rakibe vererek, kontrataklar sayesinde maçları kazanabilir. Taktiksel akımları kopyalamanız gerekmiyor, ancak bu akımların neler olduğunu bilmelisiniz. Önemli olan kendi taktiğinizi oluşturmanız'' diye konuştu.
 
21 Eylül 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini