Kadınsı e-postalar kariyerden yiyor
"İşyerinde Cinsiyet ve İletişim" isimli kitaba göre kadınlar, karşılarındaki kişi ya da kurumlar tarafından daha fazla ciddiye alınmak için e-postalarda daha sert bir üslup kullanmayı öğrenmeli. Çünkü 'süslü ifadeler' güven kaybı yaratıyor.
İngiltere'de yayınlanan "Gender and Communication at Work" (İşyerinde Cinsiyet ve İletişim) isimli bir kitaba göre kadınlar, karşılarındaki kişi ya da kurumlar tarafından daha fazla ciddiye alınmak için işle ilgili mesajlarda daha sert bir üslup kullanmayı öğrenmeli. En son e-postalarda kullanılan iletişim dili türleri ve cinsiyet farkları üzerine ilginç bir araştırma açıklandı
Erkek ve kadın arasındaki farklar
Aynı araştırmaya göre erkek ve kadınlar arasında e-posta üslupları konusunda ciddi farklar bulunuyor. Bazı kriterlerle bakıldığında herhangi bir e-postanın bir kadından mı yoksa erkekten mi geldiğini doğru tahmin etmek zor değil. Erkekler deyim yerindeyse sadede direkt gelirken, sosyal ve duygusal konuları es geçiyor. İncelikli sözlere nadiren yer veriyorlar. Hızlı, net, keskin ve hatta agresif tona yakın bir ifade kullanıyorlar.
Kadınlar ise e-posta yazarken konuya en son geliyor. Öncesinde mesaj attıkları kişinin hatırını soruyor, hafta sonunun nasıl geçirdiği gibi konular sıralıyorlar. Kadınlar, ayrıca çiçekli ifadeler kullanıyor ve mesajları olabildiğince kişiselleştiriyor. Mesajlarda kendilerini öne çıkarmayı seven kadınlar "Ben" sözcüğünü çok sık kullanıyor.
Kişilerin isimlerini öğrenin ve isimleriyle hitap edin
Kadın ve erkek arasındaki farkın bu kadar açık olması kadınların aleyhine bir durum yaratıyor. Kadınların uzun mesajlar yazmasının zaman kaybı olarak nitelendirildiğini belirten Prof. Dr. Davidson, "Daha da kötüsü ciddiye alınmamaya neden oluyor. Kişilerin isimlerini öğrenin ve isimleriyle hitap edin. Teknik raporlar ya da önemli iş yazışmalarında kısa, öz ve açık ifadeler kullanılması şart. Aksi takdirde güvenilirlik ortadan kalkıyor" diyor ve göndermeden önce mesajların gözden geçirilmesini tavsiye ediyor.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini