Sayfalar

İzleyiciler

1 Ağustos 2010 Pazar

Düşük ayarlı küçük altına dikkat

Küçük altının fiyatının yüksek olması nedeniyle bazı kişilerin, gelin ve damada 8 ayarlık küçük altın taktığı bildirildi.
Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, yaptığı açıklamada, Ramazan ayından önce düğün açısından oldukça hareketli geçen yaz aylarında birçok çiftin, mutluluğa adım attığını söyledi.
Evlilikte çiftler için mutluluk kadar takılan para ve altınların da büyük önem taşıdığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:
''Çiftler, düğün için yaptığı borçları genellikle bu takılar sayesinde kapatıyor. Ancak son dönemlerde gelin ve damatlar, 'çakmak küçük altınlar' yüzünden mağdur oluyor. 8 ayarlık bu takılar, küçük altınla aynı görünüme sahipler. Ancak, 15-20 lira arasında satılıyor. Çiftler, kuyumcuya götürdüğünde ise oldukça düşük fiyata satabiliyorlar. Bazı kişiler, bu altını alana kadar çifte 20 lira taksa çok daha faydalı olur. İnsanlar, küçük altın takıyormuş gibi karşı tarafı kandırmaya çalışarak, hem kendi değerini düşürüyor hem de karşı tarafı hiçe saymış oluyor.''

Bu tür takıların alım satımının önlenmesi için gram ve yarım gram altınların piyasaya sürüldüğünü belirten Şen, ''Yarım gram altın 30 lira civarında satılıyor. Çok da değer kaybetmiyor. 'çakma küçük altın'a 20 lira verene kadar yarım gram altına 30 lira verebilirler'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini