Sayfalar

İzleyiciler

1 Ağustos 2010 Pazar

İstihbarat sitesini yeniledi

İstihbarat sitesini yeniledi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, sadece binasının fotoğrafı olan internet sitesi hizmete açtı. Kuruma ilişkin detaylı bilgilerin verildiği sitede ayrıca İSAK (İstihbarat Akademisi) eğitim çalışmaları anlatıldı.
Pek çok olayda yoğun eleştiri alan İstihbarat Daire Başkanlığı uzun süredir yapılan çalışmaların sonunda internet sitesinin yapımını tamamladı. Sitenin ana sayfasında Atatürk'ün "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır" sözüyle istihbaratın önemi vurgulanırken, ilk defa 1916-1974 yılları arasında kurumun operasyonlarda şehit olan istihbaratçı polislerin de isim ve fotoğrafları da yer verildi.

İstihbarantın önemi

İstihbarat teşkilatlarının "Bağımsız bir ülkenin, toplumun güvenliği ve menfaatlerinin korunması ile ilgili en temel taşlarından biridir" denilen sitede ayrıca iç güvenlik istihbaratının önemine de şöyle vurgu yapıldı:
"11 Eylül ile ABD'de başlayıp, Riyad, İstanbul, Madrid ve Londra gibi dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden terör saldırıları, iç güvenlik yapılanmalarının, uluslararası işbirliği kabiliyetine sahip, önleyici iç güvenlik istihbaratına ne kadar ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur.
İşte bu doğrultuda, ülke genelinde istihbarat yetkisi bulunan Emniyet İstihbarat birimleri, gelecekte de benzeri acıların yaşanmaması ve kamu güvenliliğinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu faaliyetlerin özünde, hukukilik, güvenilirlik, objektiflik, hesap verilebilirlik, meşruiyet ve toplumsal destek bulunmaktadır."


İSAK

Dairenin sitesinde bilinmeyen bir yüzüne de yer verildi. İlk defa İSAK'ın (İstihbarat Akademisi) görüntülerine yer verildi. İstihbarat branşına seçilen polislerin 8 hafta boyunca, "İç Güvenlik İstihbaratı, Temel İstihbarat Kavramları ve Yaya Mobil Takip, Terörle Mücadele İstihbaratı, Organize Suçlarla Mücadele İstihbaratı, Yardımcı İstihbarat Elemanı Yöneticiliği, Operasyon Yöneticiliği ve Teknik ve Elektronik İstihbaratı" konularında teorik ve pratik eğitil verildiği ifade edildi.
Kurumun telefon ve email bilgilerinin de yer aldığı sitede ayrıca, 1951 yılında Önemli İşler Müdürlüğü olarak kurulan daha sonra illerde "ideolojik akımlar kontr-espiyonaj ve her türlü kaçakçılık konularında haber toplamak üzere" Özel Büro olarak yapılanan İBD'nin tarihi gelişimi, yapılanması ve teşkilatına ilişkin de ilk defa detaylı bilgiye yer verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini