Sayfalar

İzleyiciler

22 Şubat 2015 Pazar

Tim Cook’tan sanal gizlilik tavsiyeleri



Özel bir etkinliğe katılan Apple CEO'su Tim Cook sanal dünyadaki kişisel gizlilik üzerine konuştu.
Apple CEO'su Tim Cook
Apple CEO’su Tim Cook
Apple’ın Steve Jobs’tan sonra CEO olarak görev alan ismi Tim Cook, Stanford Üniversitesi’ndeki dijital güvenlik temalı etkinliğe katıldı. Ağırlıklı olarak sanal dünyada gizlilik ve kişisel verilerin güvenliği hakkında açıklamalar yapan Cook, tarihin gizliliğin ihlalinin kötü sonuçlar doğurabileceği ile ilgili pek çok deneyimle dolu olduğunu söyledi.
Sevdiğimiz şeyler, siyasal fikirler ve inaçlar ile ilgili fikirlerin kendimiz için hayat ve ölüm arasında
seçimlere dönüşebileceğini de ekleyen isim paradan daha değerli bir şeyi, hayatımızı kaybedebiliriz dedi.
Amerika’nun tutucu güney bölümünde bir gay olarak büyüyen Tim Cook, bu yönünün onu nasıl zorladığını ve daha iyi bir insan haline getirdiğini aktardı. Bu da gizliliğin neden kendisi için bu derece önemli olduğu ile ilgili önemli bir ipucu.
CEO’nın açıklamaları arasında aynı zamanda Apple’ın yenilik yaratmak amacıyla hayatına devam ettiği ve ağırlıklı olarak ABD’li isimlerle ortak çalışma çabasında olduğu, böylece ülke ekonomisine de destek sağlamaya çalıştıkları gibi başlıklarda vardı. Şirket ürünlerinin güvenlik konusunda oldukça dikkatli tasarlandığından bahseden Tim Cook, herkesin özel hayatının değerini bildiklerini söyledi.
7/24 çalışan özel bir dijital güvenlik ekibi ile her daim takipte oldukları bilgisini de veren Cook, kullanıcının kişisel bilgilerinin üçüncü parti şirketlerle paylaşılmadığını da hatırlattı. Apple Pay sistemi üzerinde oldukça yoğun çalışıldığını dile getiren CEO son olarak 2013’te yaklaşık 13 milyon Amerikalı’nın kişisel bilgilerinin çalındığını ekledi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini