Sayfalar

İzleyiciler

16 Ocak 2015 Cuma

Çene kemiği eriyene de implant


“Çene kemiği eriyene de implant yapılıyor”


foto-3-

Diş kaybı olan ancak çene kemiğindeki erime nedeniyle implant yapılamayan veya tedavisi aylar süren hastaların imdadına, zigomatik implant ve box tekniği gibi yöntemler yetişiyor.

Ağızdaki eksik dişlerin tamamlanması için uygulanan en yaygın yöntem implant tedavisi. Bugüne kadar tedavinin uygulanabilmesinin en önemli koşulu, hastanın ağzında implant tedavisinin
uygulanabileceği bir kemik yapısının bulunmasıydı. Ancak yeni teknolojiler bu gerekliliği ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Ağız ve Çene Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Serhat Yalçın, geliştirilen yeni yöntemlerle, çeşitli nedenlerle çene kemiği eriyen hastalara da implant yapılabildiğini ifade ediyor.

ELMACIK KEMİĞİNE İMPLANT

Bu yöntemlerden biri; hastanın üst çenesinde implant yerleştirmek için yeterli kemik olmadığı durumlarda elmacık kemiğine (zigomatik kemiği) yerleştirilen özel implantlar. Bu yöntem, uzun tedavilerin yapılamayacağı kemik erimesi olan yaşlı hastalar için iyi bir alternatif oluyor.
Hastalar, endişeleniyor ama bu yöntemle hem tedavi süresi kısalıyor hem de işlemler kolay laşıyor.
Üst çenede sağ ve sol tarafa birer zigomatik implant ve çenenin ön tarafına da normal implantlar yerleştirilebiliyorsa, protezlerin de aynı gün yapılabildiğini aktaran Yalçın, “Böylece ileri kemik kaybı olan hastalara bile hızlı ve güvenilir şekilde protez tedavisi uygulanabiliyor” diyor.
ÇENE KEMİĞİ OLMAYANA BOX TEKNİĞİ

Çene kemiği sorunu yaşayan hastalara implant tedavisi yapılmasına imkan veren bir diğer uygulama da Kutu Tekniği (box tekniği). Yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu için geliştirilmiş yeni bir yöntem olan box tekniğinde, ağız içinde kendiliğinden eriyen ve tamamen dokularla uyumlu materyaller kullanılarak kemik oluşturuluyor.
Prof. Dr. Yalçın, kutu tekniğinde polilaktid asit diye eriyebilen materyal kullanıldığını söylüyor.

 
Kutu tekniğinde çene kemiğinin eriyen kısmına implant yerleştirilmesi için bir alan oluşturuluyor. Kemik etrafına yerleştirilen duvarlar sayesinde materyalin istenilen alana konulması sağlanıyor. Box tekniğinin hastaya önemli avantajlar sunduğunu belirten Prof. Yalçın, “Bu teknik sayesinde, hastadan kemik almaya gerek kalmadan istenilen alanda yeterli kemik hacmi oluşturulabiliyor. Eriyen materyaller sayesinde ikinci bir cerrahi işleme gerek kalmıyor. Daha konforlu olan bu teknik hastalarda daha az travma yaratıyor ve tedavi süresi kısalıyor” şeklinde konuşuyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini