Sayfalar

İzleyiciler

30 Ağustos 2013 Cuma

Klasik otomobillerin zafer turu ..


Klasik otomobiller zafer turu attı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında klasik otomobil sahipleri, Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attılar.
 
 
İTO ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle Formula 1 pistinde gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 150 klasik otomobil katıldı.İTO Başkanı Çağlar, 30 Ağustos’un anlamlı bir gün olduğunu belirterek, “Etkinliğe yaklaşık 1927 modelden, 1960’lara kadar yaklaşıt 150 araç katıldı. Güzel bir etkinlik oldu. Anlamlı bir günde keyifli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Açıkçası İstanbul’da bu kadar güzel bir koleksiyon varken, bunu dünyaya tanıtmak, anlatmak istiyoruz. Çünkü dünyada bu alana fazla bir ilgi var. İnsanlar klasik otomobilleri görmek için dünyanın bir ucundan bir ucuna gidebiliyorlar. Böyle güzel bir aktivite alanımız, benzer alanlarımız varken bu faaliyetleri devam ettirmek istiyoruz”diye konuştu.İKOD Başkanı Serkan Okay da dernek olarak ulusal bayramlarda Anadolu ve Avrupa yakasında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Formula 1 yarışlarının 2011’den sonra Türkiye’de yapılmadığını anımsattı.Okay, şöyle devam etti: “Aslında bugünkü aktivitemizin gerekçesi, Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin en kısa sürede tekrar yapılabilmesidir. Çünkü bu organizasyon dünya çapında yaklaşık 3 milyar izleyiciyi ilgilendiriyor. Bu tür organizasyonlar Türkiye’nin özellikle İstanbul'un tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Bizler klasik otomobilciler olarak İstanbul’un tarihi değerlerle birlikte tanıtımına katkı sunmak açısından işbirliğine her zaman açığız.”
Pist girişinde hazırlıklarını tamamlayan klasik otomobiller görevliler, tarafından tek tek piste alındı.Birçok marka ve modelde klasik otomobilin katıldığı zafer turunda, araçlar Türk bayraklarıyla süslendi. Klasik otomobillerin start noktasına alınmasıyla başlayan tur, yaklaşık 1 saat sürdü. 150 klasik otomobilin katıldığı etkinlik, pistin birkaç kez turlanmasının ardından sona erdi.Turlarını bitiren araçlar yine görevliler yardımıyla tek tek pisten çıkarılırken, araç sahipleri de sevinçlerini kornalara basarak ve Türk bayrağı sallayarak gösterdi.
Pist içerisinde benzini biten bir klasik otomobile de derneğe ait yardım aracı tarafından benzin getirildi.
30 Ağustos 2013

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini