Sayfalar

İzleyiciler

10 Eylül 2011 Cumartesi

Sabrın ve mucizenin haberi

Kocaeli'de ilk çocuğunu 4, ikincisini ise 35 yaşında kaybettikten sonra meme kanseri hastalığına yakalanan kadın, 53 yaşındayken normal yollarla hamile kalarak geçen yıl yeniden anne oldu.
Başiskele ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaşayan ve şu an 65 yaşında olan Faik Çelik ile 54 yaşındaki Şahide Çelik çifti, 1980 yılında oğulları Ömür'ü 4 yaşındayken astım hastalığı nedeniyle kaybetti.
Yıllarca gözü gibi baktıkları hayattaki tek varlıkları Onur'u da 35 yaşındayken 5 Temmuz 2009 tarihinde elektrik çarpması sonucu toprağa veren Çelik çifti, o günden sonra çok zor dönemler geçirdi. Günlerce evlatlarını kaybetmenin acısıyla gözyaşı döken Çelik çifti, yeniden çocuk sahibi olmak istedi ancak doktorlar bunun meme kanseri tedavisi gören Şahide Çelik için çok riskli olacağını söyledi.
Meme kanserini yenen ve rutin sağlık kontrollerini devam ettiren Şahide Çelik, 2010 yılının ocak ayında ise 35 yıl aradan sonra yeniden normal yollarla hamile kalarak 53 yaşındayken 3'üncü çocuğunu dünyaya getirdi.
İki evladını kaybettikten sonra yeniden anne ve baba olan Çelik çifti, dün ''mucize bebeğimiz'' dedikleri oğulları Arda'nın 1. yaş gününü kutladı. Küçük Arda, kendisi için hazırlanan 3 katlı pastanın üzerindeki mumları üfleyerek söndürdü.

Çelik çifti, küçük oğullarına Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki evlerini doğum günü hediyesi olarak verdi.
Şu an 65 yaşında olan baba Faik Çelik, ilk çocuğunu 1980'de ikincisini ise 2009 yılında elektrik çarpması sonucu kaybettikten sonra yaşama ümitlerini kaybettiklerini söyledi.

Anne şimdi de akciğer kanseri

Evlat acısının dayanılmaz olduğunu, bu nedenle yeniden çocuk yapmaya karar verdiklerini anlatan Çelik, şöyle devam etti:
''Ancak doktorlar meme kanserini yeni atlatmak üzere olan eşim için riskli olacağını söyledi. Allah'a yalvardım, eşime yalvardım bir çocuğumuz olsun diye. Çevremdekilerin çocukları bayramlarda babasına seslenecekti. Evlat hasreti beni bitirmişti. Eşim, sağlık durumu daha iyi olunca geçen yıl hamile kaldı. Bir mucize oldu, Rabbim bana 64 yaşındayken bir evlat daha verdi. Oğlum Arda geçen sene 9 Eylül'de sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Oğlum doğduktan sonra eşim, almış olduğu ilaçlardan dolayı akciğer kanserine yakalandı. Tedavisi devam ediyor. Durumu iyiye gidiyor. Cenabı Allah'ın yapmayacağı bir şey yok. Çok mutluyum, bir oğlum var. Oğlum bugün yarın bana 'baba' diyecek. Dünyada bundan daha büyük mutluluk yok. Allah olmayanlara da versin. Oğluma ilk doğum günü ona bir daire hediye ettim.''

"Çok mutluyuz"

Eşinin ve kendisinin çocukları çok sevdiğini ifade eden anne Çelik ise şöyle konuştu:
''Onur'u da kaybedince kendimi boşlukta hissettim. Öyle olunca mecbur böyle bir şeye niyetlendik. Allah da verdi. Çok mutluyum tekrar anne olabildiğim için. Dünyanın en mutlu insanlarıyız. Çok mutluyuz. Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın. Mucize bebeğimiz, vefat eden yavrularımıza olan hasretimizi de biraz olsun gideriyor.''

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini