Sayfalar

İzleyiciler

5 Eylül 2011 Pazartesi

Rekolte az, fındık fiyatları yükseldi - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Rekolte az, fındık fiyatları yükseldi - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Serbest piyasada geçen yıl 3,60 lira seviyesinden açılan Giresun kalite tombul fındık fiyatları, bu yıl rekoltenin de az olmasının etkisiyle 6,10 liradan işlem görmeye başladı.

Bu yıl hava şartları nedeniyle geçmiş yıllara oranla pazara daha geç inen fındık, geçen yılın açılış fiyatına göre serbest piyasada yüzde 70'lik artışla alıcı buluyor. Tüccar, geçen sezon 3,60 seviyelerinden başladığı Giresun kalite tombul fındık alımlarına bu yıl 6,10 lira seviyesinden başladı.
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, serbest piyasada oluşan ilk fiyatları değerlendirdi.
Açılış fiyatlarının üreticiyi tatmin edecek boyutta olduğunu söyleyen Cirav, ''Fındık geçen sezona oranla yüzde 25 rekolte azlığı yaşıyor ancak fiyat olarak yüzde 70 daha pahalı. Bu durum üreticinin lehine. Üretici için bu fiyatın iyi olduğunu düşünüyorum'' dedi.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini