Sayfalar

İzleyiciler

3 Haziran 2011 Cuma

"Ultra kötü kolesterol" bulundu

Bilinen kötü kolesterolden daha tehlikeli bir kolesterol türü bulundu. ABD'nin "NYU Medical Center"dan bilimadamları, bazı hastalarda tespit edilen bu tür kolesterolün özellikle şeker hastaları ve yaşlılarda kalp damar hastalıkları riskini büyük oranda artırabildiğini belirttiler.
Haber Gazetesi
Bilimadamları, bazı tip 2 diyabet ve yaşlılarda görülen "ultra kötü kolesterol" ya da "MGmin/LDL" adını verdikleri bu kolesterol türünün kötü kolesterolden (LDL) daha güçlü olduğunu ve yağ tabakalarının birikime neden olarak damarları tahrip ettiğini vurguladılar.

İngiliz Kalp Derneği'nin desteklediği, "Diabetes" dergisinde yayımlanan araştırmada tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan metformin ilacının kalp hastalıkları riskini neden azalttığına da ışık tuttuğu ifade edildi.
Konuya ilişkin makale Fransız "Le Nouvel Observateur" dergisinin internet sitesinde de yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini