Sayfalar

İzleyiciler

17 Haziran 2011 Cuma

Okul çevresinde yağlı, yüksek kalorili, ağır gıda ürünleri satışı yasak

İspanya çocukları obeziteden koruycak

AB ülkeleri arasında çocuklarda obezliğin (aşırı şişmanlık) en yoğun olduğu ülkelerden İspanya'da, gelecek öğretim yılında kantinlerde ve okul çevresinde yağlı, yüksek kalorili, ağır gıda ürünlerinin satışına yasak getirildi.
İspanya Sağlık Bakanlığının hazırladığı gıda güvenliği yasa tasarısına meclisten onay çıkarken, yeni yasayla özellikle son 10 yılda artan çocuklarda obezliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Buna göre, okulların içinde ve çevresinde seyyar olarak satılan ağır yağlı, yüksek kalorili, çok tuzlu veya şekerli yiyecekler ile yüksek kalorili içeceklerin satışına yasak getirildi.
Yapılan açıklamalarda, bir çocuğun evinde veya sokakta kızarmış patates, çikolatalı hamur işi veya benzeri gıda tüketmelerine kesinlikle karışılmadığı, sadece okul içi ve çevresinde bunların satışının durdurulacağı vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı ayrıca, başlatacağı kampanya ile obezitenin zararlarını çocuklara ve ailelerine anlatmayı hedeflerken, sportif etkinliklerin de teşvik edileceği bildirildi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini