Sayfalar

İzleyiciler

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Tunus, Libya'yı uyardı

Tunus, Libya'dan atılan top mermilerinin topraklarına düşmesinin ''son derece tehlikeli'' olduğunu belirtti ve Libya'yı, ''toprak bütünlüğünü korumak için gerekli tüm önlemleri alacağı'' yönünde uyardı.


TAP haber ajansının yayınladığı Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ''Tunus, ulusal toprak bütünlüğünü, vatandaşlarının ve uluslararası hukuk çerçevesinde mültecilerin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaktır'' denildi.

Açıklamada, Trablus yönetimi, taahhütlere karşılamaya geldiğinde ''ciddiyetsiz'' olmakla suçlandı ve Tunus'un, ülkelerinden kaçan Libyalılar için sınır geçişini açık tutmaya devam edeceği belirtildi.

Libya lideri Muammer Kadadfi'ye bağlı güçlerle muhalifler arasında Tunus sınırı yakınında çatışmalar çıktığı, Tunus sınır kenti Dehiba'ya ve yakınına top mermileri düştüğü, yaralanan olmadığı, ancak bir evin tahrip olduğu bildirilmişti.

Libya Başbakanı Ali Bağdadi El Mahmudi, daha önce yaptığı açıklamada, Tunus'un kasıtlı olarak hedef alınmadığını vurgulamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini