Sayfalar

İzleyiciler

28 Mayıs 2011 Cumartesi

"Nereye Gidiyoruz" oyunu bitiyor

"Nereye Gidiyoruz"un son iki günü

Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle, Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik "Nereye Gidiyoruz?"un oyununun son gösterimleri bugün ve yarın Muammer Karaca Tiyatrosu'nda izlenebilir.
Beyoğlu Tünel'deki Muammer Karaca Tiyatrosu'nda oynayan Dostlar Tiyatrosu bugün 20.30’da yarın da 15.00’de "Nereye Gidiyoruz"u oynayarak sezonu kapatıyor. Prömiyeri 3 Mart’ta gerçekleşen “Nereye Gidiyoruz?”, içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok
etkileyecek, güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisi, bir yandan da sorunlara tuttuğu ışıkla düşündürüyor. Aziz Nesin’in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, büyük yazarın gözlem ve değerlendirme başarısını bir kez daha ortaya koyuyor.

Aziz Nesin’in gözünden ülkesini ve insanlarını tanımayı hedefleyen “Nereye Gidiyoruz?”; ölümünün 15. yılında bu büyük gülmece ustasının gözünden ülkenin fotoğrafını çekiyor. Genco Erkal; okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde Aziz Nesin’i tiyatro sanatı ile izleyiciye aktararak, izleyicileri, yazarı daha yakından tanımaya özendirmeyi de hedefliyor.

“Nereye Gidiyoruz?”un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlandı. Özlem Kaya’nın giysi tasarımını, Hakan Özipek’in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapıldı.
Dostlar Tiyatrosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini