Sayfalar

İzleyiciler

20 Mayıs 2011 Cuma

Koku alma duyusu beynin gelişimini etkiliyor

Hayatta kalabilmek için daha gelişmiş koku alma duyusuna sahip olma gerekliliğinin memelilerin beynini "büyütmüş" olabileceği belirlendi.
ABD'de biliminsanları, memelilerin en eski türleri "morganucodon" ve "hadrocodium"a ait kafatası fosillerini inceledi.
3 boyutlu tarama cihazından yararlanan bilimadamları bu iki küçük memelinin beyninin özelliklerini bulmaya çalıştı.
Araştırmacılar, 190 milyon yıl önce yaşamış bu hayvanların beyninin, bugüne dek sanıldığından daha büyük olduğunu gördü.

Biliminsanları ayrıca, koku alma duyusunun yanı sıra dokunma duyusunun da memelilerde beynin gelişiminde önemli rol oynuyor olabileceğini belirtti.
Amerikan "Science" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Ce-Şi Luo, araştırmanın bu ilk memelilerin beynindeki koku alma ve hissetmenin algılandığı bölgenin büyük olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini