Sayfalar

İzleyiciler

10 Mayıs 2011 Salı

İnternette kaset avı

İnternette kaset avı

Bilgi Teknolojileri Kurumu, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili yargı süreci dahilinde işlem yapıldığını açıkladı. Kurum, görüntüleri yayımlayan 68 siteden 65'inin videoları çıkardığını, 3'ünün engellendiğini, 2'siyle ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), MHP’deki kaset iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kaset iddialarıyla ilgili BTK’ye 4 ayrı mahkemeden karar teliğ edildiği belirtilen açıklamada, bunun üzerine ivedilikle sözkonusu internet sitelerinin yetkilileriyle görüşüldüğü bildirildi.


Açıklamada, şöyle denildi:

“Mahkeme kararlarında bulunan İnternet sitelerinin bir kısmı kamuoyunca bilinen ve çok sayıda kullanıcısı olan İnternet adresleridir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca gerçekleştirilen uyar-kaldır yöntemi ile sadece suça konu kısımların çıkartılması sağlanmış böylece kullanıcı sayısı yüksek bu sitelere erişim imkânı devam ettirilmiştir.”

Açıklamada, “68 İnternet adresinden 3 tanesi içerik çıkarmadığından alan adı ya da alt adından tümüyle erişime engellenmiş 2 İnternet sitesi ile ilgili içerik çıkarma işlemi devam etmektedir” denildi.

Video çıkarılmadıkça site engellense bile içeriğe ulaşılabileceği belirtilen açıklamada “Bilindiği üzere, internet sitelerinden içerik çıkartılmadıkça sadece internet sitesine erişimi engellemek alternatif yollardan aynı içeriğe ulaşılmasını önleyememekte, dolayısıyla suça konu içeriğe ulaşılmaya devam edilmektedir“ denildi.

Açıklamada şöyle denildi: Mahkeme kararlarına konu olan ve bu görüntülerin paylaşılması ve yayılmasını sağlayan 68 İnternet adresi dışında farklı İnternet adreslerindeki aynı içeriklerin de çıkartılması çalışmaları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından sürdürülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini