Sayfalar

İzleyiciler

17 Nisan 2011 Pazar

Sinema tutkunları Emek'e kilit vurdular

Festivalin son günü olan bu akşam sinemaseverler Emek Sineması'nın yıkılmaması için saat18.30'da Taksim Meydanı tramvay durağı önünden yürüyüşe geçtiler.
Demirören AVM'nin içinde de pankart açarak Emek Sineması önüne sloganlar, alkışlarla yürüdüler. Emek'in kapısı yıkmak için girilmesin diye zincirlendi ve kilitlendi. Kilitlerin anahtarlarından birini Meltem Cumbul diğerini İnci Pastanesi emektarı Musa Ateş teslim aldı.



Sinemanın önünde müzik eşliğinde danslar edildi, kurulan perde de film oynatıldı. Beyoğlu'ndaki işyerleri ve halkın alkışlı desteğini alan yürüyüşe sanatçılar, sinema yazarları da katıldı. Yürüyüş boyunca tarihi kültürel mirasa sahip çıkan sanatseverler; "Emek Sineması Yaşamalı, Emek Film Merkezi Olmalı", "Emek Bizim İstanbul Bizim" sloganları ve pankartlarını kullandılar.






Bu yıl festivalinde açıkca sahip çıktığı, gündeme taşıdığı Emek Sineması için direniş ve duyarlılık kapandığı günden beri Sivil Toplum Örgütleri tarafından sürdürülüyor. Bilgi ve iletişim için: Emek Sinemasını YaÅ�atalım




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini