Sayfalar

İzleyiciler

13 Nisan 2011 Çarşamba

Dünya Basını :13 Nisan 2011 Basın Özeti

13 Nisan 2011 Basın Özeti






''Radyasyon, artçı şoklar, tsunami tahliyeleri, tarihte hiçkimsenin yaşamadığı zamana karşı bir yarış: Dört nükleer reaktörde felaketi önleme çabası'' diyor Guardian manşetinden duyurduğu haberinde ve Fukuşima nükleer santralindeki mücadelenin henüz sona ermediğini kaydediyor.





Japonya Nükleer Enerji Ajansı'nın Fukuşima'daki nükleer krizi Çernobil düzeyine çıkardığını anımsatan Guardian, ''radyasyon yayılıyor, ama dünyanın geri kalanı için tehdit yüksek değil'' diyor.
Independent de krizi başyazılarından birinde irdeliyor. ''Panik ve nükleer enerjinin ele ele gittiğini'' kaydeden Independent, şöyle devam ediyor:
''Ancak bu Japonya'daki nükleer enerji yetkililerinin kamuoyundan bilgi saklaması gerektiği anlamına gelmiyor. Tersini yapmak doğru olan. Kamuoyu ne kadar eğitimli olursa, korku senaryolarını ve doğru olmayan karşılaştırmaları daha az ciddiye alacaktır. Nükleer enerji dünyanın gelecekteki enerji ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol üstlenecekse dürüstlük ve açıklık en iyi uzun dönemli strateji olacaktır.''
Filistin devletine bir adım daha


Orta Doğu Dörtlüsü'nün Filistin özel temsilcisi Tony Blair'in bugün açıklayacağı raporun ayrıntılarını irdeleyen Times, ''Filistinliler devleti ilanına doğru giderken İsrail bir ikilemle karşı karşıya'' diyor.
Brüksel'de açıklanacak raporda Blair Filistin liderlerinin kendi devletlerini inşa çalışmalarının diplomaside karamsarlığın yaşandığı bir ortamda parlak bir ışık olduğu görüşünü dile getirirken, ''Filistinlilerin kendi devletlerini yönetebileceklerini göstermesi siyasi sürece de yeni bir enerji katacak, Filistin devleti inşaası İsrail'in güvenlik kaygılarının giderilmesinde de önemli bir faktör olacaktır'' diyor.
Times, Blair'in raporunun, zaten BM'de Filistin devleti ilanı için yürütülen kampanya nedeniyle tedirgin olan İsrail yönetiminin kaygılarını arttıracacağına dikkat çekerek, 100'den fazla BM üyesinin eğer eylül ayında gündeme gelirse Filistin devletinin tanınması yönünde oy kullanacaklarını aktarıyor.
Kremlin'de iktidar mücadelesi


Financial Times'ın birinci sayfasında yer alan bir haber Rusya'da çetin bir iktidar mücadelesinin yaklaşmakta olduğuna işaret ediyor.
Rusya lideri Medvedev, gelecek yıl yapılacak seçimlerde aday olup olmayacağına kısa süre içinde karar vereceğini açıklamış habere göre. Medvedev'in aday olmak istediğini gizlemediğini kaydeden gazete, ''Yeni dönemde yeniden seçime girme olasılığını dışlamıyorum, kararı da yakın gelecekte açıklayacağım'' sözlerini de bu konuda şu ana kadar verdiği en açık mesaj olarak değerlendiriyor gazete.
Ancak Financial Times, Moskova'daki çok sayıda gözlemcinin, kararın, Medvedev'i 3 yıl önceki seçimlerde emanetçi aday olarak öne süren eski devlet başkanı, başbakan Vladimir Putin tarafından verileceğine inandıklarını da kaydediyor.
Gazete son dönemde Medvedev ve Putin arasında hem devlet içindeki hem de kamuoyu önünde açık mücadele yaşandığını anımsatıyor.
İngiltere'de genç işsizlik


Times, İngiltere'de işsizlik sorununa ilişkin çarpıcı bir araştırmasını manşetinden duyuruyor okurlarına bu sabah.
İngiltere'de işsiz genç sayısının bir milyona yaklaştığını, bunun genç nüfusun yüzde 20'sine denk geldiğini kaydeden gazete, ekonomik krizin yaşandığı son bir kaç yılda üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranında yüzde 100'lük artış yaşandığını belirtiyor.
Times, Avrupa'daki işsizlik oranlarını da bazı ülkelerden istatistiklere yer vererek aktarıyor.
Yunanistan'da genç işsizlik oranı yüzde 36, İspanya'da yüzde 43, Slovakya'da yüzde 34, İrlanda'da yüzde 32, Almanya'da ise yüzde 8 civarında Times'ın haberine göre.
Genç işsizliğin yarattığı sefaleti kimsenin hafife almaması uyarısında bulunan Times yazarı David Wighton, aylar süren iş arama çabalarının uzun dönemli işsizliğe dönüşmesinin de sadece bireye değil topluma da ağır maliyeti olduğuna dikkat çekiyor.
Wighton, işsizlik sorununu asıl çözecek olanın ekonomik büyüme olduğunu anımsatırken, bu ise yakın zamanda olabilecek gibi görünmüyor uyarısında bulunuyor.
Ancelotti'nin Chelsea'de günleri sayılı mı?


Times, ''Manchester United, Ancelotti'ye kapıyı gösterdi'' diyor.
Guardian'ın manşeti ise ''United sınıf farkını kanıtladı.''
Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde geçen hafta Chelsea'nin evi Stamford Bridge deplasmanında elde ettiği 1-0'lık galibiyetin rövanşına çıkan kırmızı şeytanlar, Ancelotti'nin takımın 2-1 yenilgiye uğratarak yarı finale çıkmaya hak kazandı.
Bugün İnter bir mucize yaratmazsa rakibi de Schalke olacak.
Chelsea cephesinde ise Times'a göre kulübün patronu Roman Abramoviç elenmenin faturasını Ancelotti'ye kesecek.
Times, Ancelotti'ye yönelik en büyük eleştirinin takım tertibi olduğunu, Abramoviç'in Ancelotti konusunda ani bir karar vermesinin beklenmediğini, ama kulüpte hiçkimsenin İtalyan teknik adamın kulüpte menajer olarak kalacağını inanarak söylemediklerini belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini