Sayfalar

İzleyiciler

15 Aralık 2010 Çarşamba

Yapay tatlandırıcılar zararlı mı?

Yapay tatlandırıcılar zararlı mı?

Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA), yapay tatlandırıcı sakarini zararlı maddeler listesinden çıkardı.
EPA'dan yapılan açıklamada, bilimsel olarak sakarinin EPA'nın listesinde kalmasının artık anlamı olmadığını bildiren Kalori Kontrol Konseyi'nin başvurusu üzerine, sakarin ve tuzlarının zararlı maddeler listesinden çıkarıldığı belirtildi. Kalori Kontrol Konseyi'nde, düşük kalorili yiyecek ve içecekler üreten sanayi grupları temsil ediliyor.
Diyet içeceklerinde, sakız, meyve suları ve daha birçok gıda maddesinde kullanılan beyaz kristal toz şeklindeki sakarinin 1980'li yıllarda kansere neden olabilecek etmenlerden biri olduğu düşünülüyordu. Ulusal Toksoloji Programı ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'nın yaptığı araştırmalar, 1990'lı yılların sonunda sakarini aklamıştı. Buna rağmen sakarin EPA'nın zararlı maddeler listesinde kalmaya devam etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini