Sayfalar

İzleyiciler

1 Kasım 2010 Pazartesi

Çin'den çakma Facebook ve Twitter

Cep telefonundan bilgisayara kadar her şeyin 'çakma'sını yapan Çinliler şimdi de çakma Facebook ve Twitter ile gündemde. 
Sosyal paylaşım sitelerinin en popüleri olan Facebook ve Twitter Çin'de hala yasak. Ancak bu sitelerin yerelleştirilmiş versiyonları milyonlarca Çin vatandaşını kendisine bağlamış durumda.
Çin hükümeti bu sitelere girişin internet meraklısı gençler arasında yayılarak tek partili siyasal yönetime bir tehdit unsuru haline gelmesinden korkuyor. Bu sebeple de bu tarz sosyal paylaşım siteleri ülkede yasaklanıyor.
Ancak Çin bu yasaklar karşısında kendi alternatifini üretti. Facebook benzeri kaixin001.com adlı site
Türkçe'de 'mutlu ağ' anlamına geliyor. Bu websitesi tam 90 milyon kullanıcıya sahip. Bu siteye her gün 100 bin kullanıcı kayıt oluyor. Twitter'ın Çinli kopyası Weibo'nun ise tam 40 milyon üyesi bulunuyor. Weibo'ya Çin'in ünlü film yıldızları ve şarkıcıları da büyük rağbet gösteriyor.
Oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan Çin'de 420 milyon kişi sosyal paylaşım sitelerinin müdavimi olmuş durumda. Bu siteler sıradan insanların olduğu kadar ünlülerin ve kurumların da gözdesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini