Sayfalar

İzleyiciler

27 Ekim 2010 Çarşamba

Şiddetli yağışa dikkat

Türkiye'nin batı kesimleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışların; İzmir, Manisa, Çanakkale,Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, akşam saatlerinden itibaren Marmara geneli ile gece saatlerinde Aydın, Muğla, Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklar, batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ile öğle saatlerinden sonra İzmir, akşam saatlerinde Batı Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/s), zamanla İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bandırma çevreleri ile Batı Karadeniz'in batısında (Zonguldak ve Düzce) fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.


Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların İzmir, Manisa, Çanakkale,Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara geneli ile gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı ve Aydın, Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin veyurttaşların  tedbirli olması gerekiyor.


Kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara ile öğle saatlerinden sonra İzmir, akşam saatlerinden sonra ise Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zamanla İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bandırma çevreleri ile Batı Karadeniz'in batısında (Zonguldak ve Düzce) fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek rüzgarın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

İzmir Valiliği'nden şiddetli sağanak uyarısı
İzmir Valiliği, şiddetli sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İzmir'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına görüleceği ifade edildi.
Yağışların yarın öğlen saatlerine kadar etkili olacağı bildirilen açıklamada, yağış ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı yurttaşlar uyarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini