Sayfalar

İzleyiciler

26 Ağustos 2010 Perşembe

Referandum siyasi olarak ne kadar tayin edici olacak?

Referandum siyasi olarak ne kadar tayin edici olacak?

A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, 12 Eylül Referandumunun tayin edici etki yapabilmesi için 'Evet' ve 'Hayır' arasındaki farkın yüksek olmasına bağlı olduğunu söyledi.
Gür ayrıca, referandumun sonucunun, önceki referandumların aksine, bir yıl içinde yapılacak gelecek seçimler için etkili olabileceğini de belirtti.
Türkiye'de siyasi parti liderleri 12 Eylül'de yapılacak referandum için olağanüstü bir mesai harcıyor.
'Evet' ve 'Hayır' cepheleri hergün Türkiye'nin birçok kentinde harareti yüksek mitingler düzenliyor. Kampanyaların odağınaysa, anayasa değişikliği önerilerinin içeriğinden çok karşılıklı suçlamalar hakim.
Anasaya değişikliği maddeleri çoğunlukla tartışma dışı kalıyorken, bazı uzmanlara göre, referandumun asıl önemi, oylamanın getireceği siyasi sonuçlar.
Uzmanlara göre, referandum, anayasa değişikliğinden çok, hükümet için bir güven oylaması niteliği taşıyor.
Öte yandan, 12 Eylül referandumunun, Hayır oyu çağrısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun etkisi ile ilgili de göstergeleri olacak.
Referandumu kritik olarak gören bir başka parti de boykot çağrısı yapan Barış ve Demokrasi Partisi. Zira, Doğu ve Güneydoğu'daki seçmenlerini yönlendirememesinin parti üzerinde ciddi etkileri olabilir.
Kamuoyu yoklamalarının başa baş geçeceği tahminini yaptığı referandumun tek tek partiler açısından nasıl bir tayin edici etkisi olabileceğini, A ve G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür'le konuştuk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini