Sayfalar

İzleyiciler

26 Ağustos 2010 Perşembe

'Masumiyetini kanıtlamak için' İngiltere'ye dönüyor

Asil Nadir
Asil Nadir, bu yıl başlarında, İngiltere'de kefalet karşılığında tutuksuz yargılanması mümkün olacaksa geri dönebileceğinin işaretini vermişti.
1980'li yıllarda İngiltere'nin en zengin işadamlarından biri ve Muhafazakar Parti'nin önde gelen bağışçılarından olan Asil Nadir, sıfırdan inşa ettiği Polly Peck grubunun başındaydı.

Elektronikten gıda ürünlerine değin geniş bir yelpazede iş yapan ve hissedarlarına büyük kazanç getiren Polly Peck şirketi, 1990 yılında batmıştı.
Asil Nadir, şirketten 34 milyon sterlini gizlice kendi hesabına aktararak Polly Peck'in batışına sebep olmakla suçlanmış ve hakkında yolsuzluk davası açılmıştı.
Mahkemesinin başlamasından hemen önce İngiltere'yi terkeden Kıbrıs asıllı Asil Nadir, Kuzey Kıbrıs'a yerleşmişti.
Kıbrıs Türk yönetiminin İngiltere ile zanlıların iadesi konusunda bir anlaşması yok.
Hırsızlıkla ilgili 66 ayrı suçlamadan yargılanması isteyen Asil Nadir, İngiltere'ye geri dönüşünün arefesinde Times gazetesine verdiği mülakatta, 30 yılı aşkın süredir İngiltere vatandaşı olduğunu, adil bir yargılanmayı hakettiğini, ve masumiyetinin kendisine güç sağladığını söylüyor.

Yakında yargıç önünde

Times, 69 yaşındaki Asil Nadir'in geri dönüşünü, 'Firarinin 17 yıllık kaçışı sona eriyor' başlığıyla manşetten duyuruyor.
Gönüllü olarak İngiltere'ye geri döndüğü belirtilen Asil Nadir'in, Londra'nın pahalı semtlerinden Mayfair'de aylığı 20 bin sterlinlik bir evde kalacağı ve kefalet koşulları gereği 3 Eylül'de mahkeme önüne çıkacağı kaydediliyor.
Asil Nadir'e verilen İngiliz pasaportuna da Büyük Yolsuzluklarla Mücadele Dairesi'nin el koyacağı ifade ediliyor.
Haberde Nadir'in, 'Bu uzun süredir devam eden davanın adil bir şekilde sonuçlanmasını umuyorum. Tamamen güvendiğim tek şey masumiyetim ve bu bana güç veriyor' sözlerine yer veriliyor.
Gazete, Türk vatandaşlığı da bulunan Nadir'in davasını Ankara'nın da yakından izleyeceğini yazıyor.
Times ayrıca, Büyük Yolsuzluklarla Mücadele Dairesi'nde Nadir'in davasıyla ilgilenen yetkililerin çoğunun ya emekli olduğunu, ya da işi bıraktığını, bu yüzden de yeni bir avukat ve araştırmacı ekibinin dava belgelerini raflardan alıp üzerinde çalışmaya başladığını kaydediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini