Sayfalar

İzleyiciler

7 Ağustos 2010 Cumartesi

İlhan Selçuk anısına türkü

İlhan Selçuk anısına türkü

Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, yeni albümü "Dillerdeki Türküler - Live"de yer alan "Haydar Haydar"ı İlhan Selçuk anısına seslendirdi.
Ünlü halk müziği sanatçısı Sabahat Kiraz’ın yeni albümü “Dillerdeki Türküler - Live”, Seyhan Müzik’ten yayımlandı. Kayıtları canlı olarak gerçekleştirilen albümde 10 türkü yer alıyor: “Eski Libas Gibi”, “Yaktın Yandırdın Beni”, “Baydığının Başı”, “Şu Karşı Yaylada”, “Beni Hor Görme”, “Ben de Bu Dünyaya”, “Gücenme Ey Sofu Baba”, “Haydar Haydar”, “Mavilim” ve “Büyük Cevizin Dibi”. CD’nin yapımcılığını Hasan Akkiraz, müzik yönetmenliğini Eren Demir, aranjörlüğünü de Ali Kazım Akdağ üstlendil.

Kendine özgü repertuvarı, kişiliği ve siyasal kimliğiyle tanınan Sabahat Akkiraz sözleri 17. yüzyıl halk ozanı Kul Nesimi’ye ait olan “Haydar Haydar” türküsünü kısa bir süre önce yitirdiğimiz İlhan Selçuk anısına seslendirdi. Akkiraz, İlhan Selçuk, Ergenokon soruşturmasından gözaltına alındığı sırada da bir TV programında, “Bugün türkülerimi İlhan Selçuk için okuyorum” demişti. Yeni CD’si “Dillerdeki Türküler” için de “Gerçekten güzel bir dünyaya ancak dillerdeki türkülerle ulaşabiliriz” diyen Akkiraz, önümüzdeki ekim ayında Tunus’ta vereceği konserin ardından kasım ayında Yeni Zelanda, Avustralya, Japonya, Endonezya ve Singapur’u kapsayan bir dünya turnesi gerçekleştirecek. Ünlü sanatçı, Ocak 2011’de de bir ABD turnesine çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini