Sayfalar

İzleyiciler

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Depremde koruyan yatak - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Depremde koruyan yatak - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "Çinli bir mucit, depremde 'tam koruma' sağlayan yatak icat etti.
China Daily gazetesi, 66 yaşındaki Vang Vınşi'nin patentini aldığı yatağın dört bir yanının, içme suyu, konserve yiyecek, megafon ve çekiç konulabilen dolaplarla çevrili olduğunu, yatağın depremden sonra göçük altında kalan kişinin günlerce dayanabilmesini sağlayabildiğini yazdı.

Gazetenin haberinde, sarsıntı sırasında sert bir tahtanın yatağın üzerini kaplayarak, molozun yataktaki kişinin üzerine düşmesini engellediği belirtildi.
Yatağın özellikle az katlı, tuğla ya da beton evlerde kullanıma yönelik olduğunu ifade eden Vang, 'Vınçüen ve Yuşu depremleri çok can aldı. Yapabileceğim en iyi şeyin ölümleri engelleyebilecek bir şey icat etmek olduğunu düşündüm' dedi.
2008'de Çin'in güneydoğusundaki Sichuan eyaletinde meydana gelen, merkez üssü Vınçüen kenti olan depremde 87 binden fazla kişi, Nisanda Çinghai eyaletinin Yuşu kentinde meydana gelen depremde 2 bin 700'e yakın kişi yaşamını yitirmişti.

- Yaşam Oyunu ndan kullanılarak gönderildi"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini