Sayfalar

İzleyiciler

29 Temmuz 2010 Perşembe

''Türkiye bu filmi seyretti"

''Türkiye bu filmi seyretti"

TBMM Başkanvekili ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olayları değerlendirirken, ''Türkiye bu filmi seyretti, yeniden filmi geriye sarmanın anlamı yok'' dedi.
TBMM Başkanvekili ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi kargaşa ve çatışma ortamına itmek isteyenlerin bulunduğuna dikkati çekti. İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu ifade eden Pakdil, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin bu tür olaylara müsaade etmemesi gerekiyor. Bizler köklü geleneği olan büyük bir milletin çocuklarıyız, cihan devletleri kurmuş olan medeniyetin çocuklarıyız. Ufak tefek olaylar nedeniyle birbirimizle kavga etmek için sebep aramamalıyız. Bize düşen barışı tesis etmektir. Kim kargaşa çıkararak aksini ispat etmeye çalışıyorsa onlara da hiçbir zaman fırsat vermememiz lazım. Bunun kazananı olmaz.
O günlerde yapılan hataları gördük. Hatalara düşmemek için gayret ediyoruz. Bunun kimseye faydası yoktur. Bunun sadece Türkiye'ye, Türk milletine hasım olan insanlara faydası olur. Türkiye'nin dünyada kazandığı başarıyı engellemek isteyen çevrelerin ortaya koymuş olduğu tezgahlardır. Ben bunların provokasyon olduğuna inanıyorum. Güvenlik güçlerimiz faillerini ortaya çıkarmasını ve önleyici tedbir almasını arzu ediyorum.''

Türkiye'nin bir yükseliş içinde olduğunu ve bütün ülkelerin Türkiye'yi örnek gösterdiğini belirten Pakdil, Türkiye'yi ''içine kapatmak isteyenlere'' fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Pakdil, ''yakarak ve yıkarak'' bir yere varılamayacağını belirterek, şunları söyledi:
''İnsanların aklıselim hareket etmesi lazım. Hiç kimsenin kendini güvenlik güçlerinin yerine koymasını kabullenemeyiz. Ayrıca beyanatlarımıza dikkat etmeliyiz. Çatışmayı tahrik edici konuşmalar yapmak kimseye fayda getirmez. Herkese sağduyu çağrısı yapıyorum. Birliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden ders almalıyız. Bir delikten iki kere ısırılmamalıyız. Türkiye bu filmi daha önce seyretti, yeniden filmi geriye sarmanın anlamı yok.''
Pakdil, Türkiye'nin önünün açılması için referandumun çok önemli bir fırsat olduğunu, referandumda ''evet'' diyerek görevlerini yerine getireceklerini de ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini