Sayfalar

İzleyiciler

27 Temmuz 2010 Salı

Sıcaklık batıda düşecek, doğuda artacak

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalırken, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalırken, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile zamanla Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.


Yüksek sıcaklık uyarısı

Hava sıcaklığının, yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bölgelerde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.
İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeyi zamanla parçalı bulutlu geçecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ve Zonguldak, Bartın çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini