Sayfalar

İzleyiciler

16 Temmuz 2010 Cuma

İstanbul caddelerinde 3 tekerlek devri

İstanbul caddelerinde 3 tekerlek devri

Amerikan polisinin popüler olarak kullandığı yeni nesil üç tekerlekli T3 araçları, İstanbul caddelerinde yola çıkmaya hazırlanıyor. Sıradışı tasarımıyla dikkat çeken araçların ABD'den sonra en yaygın olarak Türkiye'de kullanılması amaçlanıyor.
 ABD eski Başkanı George W. Bush tarafından "şey" olarak tanımlanan ve daha sonra "Zencefil" adı altında kullanılmaya başlanılan iki tekerlekli araçların gelişmiş modeli olan T3 araçları ağırlıklı olarak polis teşkilatları, posta kurumları, hastaneler ve üniversiteler tarafından tercih ediliyor. Kişisel amaçla da kullanılan araçlar özellikle hareket zorluğu çeken hastalar tarafında da rağbet görüyor.

ABD'den sonra en fazla Türkiye'de kullanılması bekleniyor

Benzer ürünlere göre daha yüksek güvenlik ve kullanım kolaylığı taşıyan T3 araçlar saatte 25 km hız yapıyor ve elektrikle çalışıyor. Benzin masrafı bulunmayan araçların 8 saatlik kullanım masrafı ise sadece 0.1 Amerikan doları. T3 Motion firmasının Kaliforniya'da yaşayan Başkan Yardımcısı Noel J. Cherowbrier, ANKA'ya yaptığı açıklamada T3 araçlardan sonra elektrikle çalışan spor otomobilleri de Türkiye'ye getireceklerini belirterek, "Türkiye yeniliklikere ve teknolojiye çok açık bir ülke. Aldığımız siparişler ve gösterilen ilgiden dolayı Türkiye'nin ABD'den sonra yeni nesil teknoloji araçlarının en yaygın kullanılacağı ülkelerden biri olabileceğini düşünüyorum. Türkiye kurumları ve şirketleri için gösterdiği altyapı değişikleri çabalarından dolayı bölgesinde örnek bir ülke" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini