Sayfalar

İzleyiciler

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Gazetelerde Bugün / 31 Temmuz 2010 Gazete Haberleri

Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde "Noktayı Başbuğ koyar" başlığıyla Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili savları ilk dile getiren eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın açıklamaları yer alıyor. Sağlar, konuyu açıklığa kavuşturacak tek kişinin Orgeneral Başbuğ olduğunu belirtiyor.
CUMHURİYET
Noktayı Başbuğ koyar
Dolmabahçe’nin Türkiye Cumhuriyeti için “kırılma noktası” olduğunu belirten eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, “Görüşme içeriğini İlker Başbuğ biliyor mu? Bunu açıklamalı. Eğer biliyorsa devlet işidir. Bu tartışmaları bitirecek olan kişi Başbuğ’dur. Çünkü devlet sırrı o mevkiyi taşıyan insanlara devredilir. Dolmabahçe’de karşılıklı bir anlaşma söz konusu” diye konuştu.


HÜRRİYET

Keşke ben ölseydim


Dörtyol'da teröristlerin 4 polisi şehit ettikleri saldırıda gasp edip kullandıkları otomobilin sahibi olan Payas Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi, ''Keşke onların yerine ben ölseydim" dedi.

MİLLİYET

Terfiye engel yok raporu


Savunma Bakanlığı, kritik YAŞ toplantısında 'Balyoz'dan çıkan yakalama kararı komutanların terfisine engel değil' şeklinde bir rapor sunacak. Nihai kararı yine YAŞ verecek.


VATAN

Hatalarımızı telafi ediyoruz


CHP'nin 27 Nisan e-muhtırasına destek vererek yanlış yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Baykal dönemini Kahramanmaraş'ta da eleştirdi: ''Sizden oy alamadık. Ama hata bizde. Gelip sizleri dinlemedik. Recep Bey'e teslim ettik."

RADİKAL

MİT 'Etnik çatışma olur' diye uyarmış


Eski Müsteşar Taner, açılımın iyi yönetilmemesi halinde PKK'nın çatışmaları şehirlere ve halk arasına yayacağı yönünde uyarılarda bulunmuş.


AKŞAM

Sınır ötesi operasyon


Ne terör ne işgal. Kuzey Iraklı zengin kadınların derdi güzellik. Türk doktorları tercih eden kadınların 'estetik' talebi, yeni bir trend yarattı. Türk cerrahlar her ay Erbil'e gidip 2-3 günde 15-20 ameliyat yapıyor.


SÖZCÜ

Bakan Topbaş'ı da görevden alsana


Aynı suçtan rakip belediye başkanlarını görevden alan Bakan Atalay, aynı durumdaki Topbaş'a ses çıkarmıyor.

HABERTÜRK

Tasarı geçmeden davası açıldı bile


Amerika'daki Ermeniler, ''1915'te mallarına el konulduğu'' iddiasıyla Türkiye aleyhinde ilk kez tazminat davası açtılar.


SABAH

Türk tahviline küresel hücum


Yunanistan ve İspanya borç bulabilmek için vadeyi üç aya kadar indirirken, Türkiye'nin 11 yıl vadeli tahviline 5 milyar dolarlık talep geldi.


POSTA

Kışladan çıkış yok


Milli Savunma Bakanlığı, ''Yakalama kararları tutuklamya çevrilmedikçe Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) subayların terfisine engel yok'' diye görüş bildirdi. Hakkında yakalama kararı olan 75 muvazzaf subay, polise yakalanmamak için YAŞ bitene kadar kışlalarından çıkmama kararı aldı.


BİRGÜN

Orman kanunu!


Orman alanları, ormancılık dışı amaçlarla kullanmak ve kullandırmak AKP hükümetinin 'vazgeçilmez yöntemi'.


YENİ ŞAFAK

Vekaleten komuta dönemi


Yarınki Yüksek Askeri Şura'ya yakalama emrine rağmen yargıdan kaçırılan 11 generalin durumu damgasını vuracak. Paşalar YAŞ'ta terfi ettikten sonra tutuklanırsa, TSK'da vekalet dönemi başlayacak.


ZAMAN

Hani ilk çağrıda gelirlerdi?


Haklarında yakalama kararı çıkarılan Balyoz darbe planı sanığı 102 subay, hâlâ adalete teslim olmadı. Böylece, daha önceki gözaltı uygulamalarına yönelik eleştiriler boşa çıktı. "Komutanlar hukuka saygılı insanlardır. Bir devlet mektubu yeterli. İlk çağrıda gelirler." yorumları havada kaldı. Tutuklama kararına yapılan itirazı değerlendirecek olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin ise yoğun baskı altına alındığı iddia ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini