Sayfalar

İzleyiciler

14 Temmuz 2010 Çarşamba

"Başbakan'ın kafası karışık"

"Başbakan'ın kafası karışık"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, terörle mücadelede özel ordu kurulmasına ilişkin tartışmaları, "Başbakan'ın kafası karışık" şeklinde değerlendirdi.
 MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM'de gazetecilerin özel orduya ilişkin sorularını yanıtladı. Profesyonel ordu talebinin AB'nin talebi olduğunu savunan Şandır, "Sayın Başbakan'ın kafası karışık. 8 yıl sonra başaramadığı bir konuda, toplumun kafasını karıştırmaya çalışıyor" dedi. Şandır şöyle konuştu:
"AB, müzakerelerin başlangıcında 3 Ekim 2005 tarihinde güney hudutlarımızın birlikte kontrol edilmesini talep etmiştir. Sayın Egemen Bağış da ABD Meksika arasında güvenliği sağlamak üzere kurulan orduyu örnek göstererek Türkiye'nin bölücü terörle mücadelesinde profesyonel ordu kurulmasını dillendirmiştir. Başbakan da 26 Mayıs 2010 tarihinde Resmi Gazete'de sınırların profesyonel birliklerce korunması diye bir genelge yayınladı. Bu proje AB projesidir. Türkiye'de 2 bin 500 yıllık TSK bulunmaktadır. Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelede 25 yıllık deneyimi vardır. Bölücü terörle mücadelede yapılması gerekenler hükümet tarafından yapılmadığı, alınması gereken tedbirleri ve ortaya konulması gereken siyasi dik duruş ortaya konulamadığı için bugün Başbakan bir talihsizlik içerisinde böyle bir teklif ortaya koyuyor."

MHP olarak etnik bölücü terörle mücadelede yapılması gereken ne varsa yapılmasını ve bu saldırının durdurulmasını talep ettiklerini söyleyen Şandır, Cumhurbaşkanı Gül'e, 7 maddelik öneride bulunduklarını ve bunların dikkate alınmasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla bölücü teröre karşı gerekeni yapmasını istiyoruz. Bunun için stratejik tedbirler planının hazırlanmasını, etkin caydırıcı bir siyasetin ortaya konulmasını ve gerekiyorsa Irak'ın kuzeyinde bir kara harekatıyla, geçici güvenlik bölgelerinin oluşturulmasını istiyoruz. Etnik terörü yurtdışından destekleyen kurumlara, devletlere karşı etkin tedbirler alınmasını ve bölücü terörün yurtiçindeki ayaklarının da kesilebilmesi için OHAL yönetiminin ilan edilmesini talep etmiştik. Siyasi iktidarın PKK açılımından vazgeçmesini, terörle mücadelede kararlı duruş ortaya koymasını talep etmiş ve bunları Cumhurbaşkanına sunmuştuk. Bunları yerine getirmeden Türkiye AB'nin talepleri doğrultusunda, TSK'nın dışında profesyonel bir ordu oluşturma gayretleri doğru değildir, samimi değildir, ciddi de değildir. Biz MHP olarak Türkiye'nin etnik bölücü terörle kendi kaynaklarıyla ve TSK'nın desteğiyle bu terörden kurtulması gerektiğini düşünüyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini