Sayfalar

İzleyiciler

15 Temmuz 2010 Perşembe

5 çiftten 1'i başkasına aşık

5 çiftten 1'i başkasına aşık

Yapılan bir araştırmaya göre, her 5 yetişkinden biri, sevgilisi ya da eşinden başka birine aşık.
 İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, yaklaşık 5 milyon İngiliz çiftin ilişkilerine bir üçüncü dahil olmuş durumda. Bu üçüncü kişilerin çoğu da ya iş arkadaşları ya da yakın arkadaş çevresi arasından.

3 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın ortaya çıkardığı bir başka sonuç ise her 4 kişiden birisinin ilişkisinden tam anlamıyla memnun olmadığı. Şu anda ilişkisinin kendisini tam anlamıyla mutlu ettiğini söyleyen kişilerin yarısından biraz fazlası da, daha önce başkalarına karşı romantik duygular beslemiş.

Partnerinden başka birine aşık olanların altıda biri ise, bu üçüncü kişiyle uzun dönemli bir ilişkiye başlıyor. Ancak bir başkasına aşık olma olayı genellikle bir ilişki boyunca sadece bir kere oluyor.

Ankete katılanların yüzde altısı uzun süredir devam eden ilişkisini sonlandırıp diğer adamla ya da kadınla birlikte olmak istiyor.


"İş arkadaşları, yakın arkadaşlar ve eski sevgililer tehlikeli"

Anketi yapan OnePoll.com adlı internet sitesinin yetkilisi, araştırmaya yönelik şunları söyledi:
"Araştırmamız, ne kadar çok insanın aldatmaya meyilli olduğunu gözler önüne seriyor. Mutlu bir ilişkide bile insanlar, çevresindeki karşı cinslere başka bir gözle bakabiliyor. Hatta bazıları, başkalarına karşı tutkuyla bağlanıyor. Tutkularını kontrol edemeyenler ise; içinde bulundukları ilişki ya da evliliklerini sonlandırıyor. Özellikle iş arkadaşları, yakın arkadaşlar ve eski sevgililer ilişki için 'tehlikeli insanlar' listesinde görülüyor.


Erkekler aldatmaya daha meyilli
Ankete katılan erkeklerin yüzde 22’si iki kadını sevdiğini söylerken kadınlarda bu oran yüzde 15. Ayrıca erkeklerin yüzde 29’u şu anda birlikte olduğu kadından ayrılmayı düşünürken kadınların da yüzde 19’u ilişkisini sonlandırma düşüncesinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini