Sayfalar

İzleyiciler

29 Kasım 2022 Salı

Antarktika’daki gizemli obje

Bilim insanları, Güney Kutbu’nda buzulların altındaki devasa objeyi tespit ettiler. Obje yaklaşık 245 kilometrelik bir alana yayılmış ve derinliği 848 metreyi buluyor. Bilim insanları bu objenin devasa bir asteroidin kalıntıları olabileceğini düşünüyor.

wilkes-guney-kutbu

Eğer bu teori doğruysa, bu asteroit Dünya’daki deniz canlılarının yüzde 96’sını ve karalardaki

canlıların yüzde 70’ini yok eden Permiyen-Triyas yokoluşu’na sebep olmuş olabilir.

Permiyen-Triyas yok oluş olayı (P–Tr), kimi zaman gayri resmi olarak "Büyük Ölüm" veya "Büyük Yok Oluş" olarak da adlandırılır, 251,4 milyon yıl önce meydana gelen ve Paleozoik ile Mezozoik dönemlerin yanı sıra Permiyen ve Triyas jeolojik dönemleri arasındaki geçişi başlatan bir kitlesel yok oluş olayıdır.

‘Wilkes Land yerçekimi anomalisi‘ adı verilen bu obje ilk olarak 2006 yılında NASA uyduları yerçekimsel değişiklikleri tespit ettiğinde ortaya çıkmıştı.



Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini