Sayfalar

İzleyiciler

13 Kasım 2021 Cumartesi

Metaverse ekosistemi hakkında Metaverse Coin Ne Demek?

Metaverse Nedir? Metaverse Coin Nedir?
Metaverse, son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan ve internetin geleceği olarak adlandırılan sıfattır. Kelime kökenlerine bakıldığı zaman Meta ve Verse kavramlarından oluştuğu görülmektedir. Kelime anlamı olarak ‘’meta’’, ötesi anlamında kullanılırken ‘’verse’’ ise evren niteliğinde kullanılmaktadır. Bu kelimeler bizlere bazı kavramların ileride gerçek olabileceğini anımsatmıştır. Bu kavramlar;



。Evrenin ötesi
。Uç evren
。Paralel evren
。Kurgulanmış evren
。İnternetin yeni hali

Metaverse için sanal dünya ile gerçek dünyanın bir araya gelebilmesini sağlayan bir ekosistem olduğunu söyleyebilirsiniz. Buna göre insanlar, gelecekte internet üzerinden sanat, doğa bilimleri ve oyun gibi kavramlara Metaverse evreninde erişim sağlayabilecekler. Metaverse evreni, insanların gerçek hayatta sahip olamadıkları çoğu şeyi, ekosistem içerisinde olanlara sunmaya başlayacaktır. Bu durum, Metaverse ekosisteminin oldukça cazip ve geleceğe yönelik bir proje olduğunu ortay koymaktadır.

Metaverse Coin Ne Demek?
Metaverse, geleceği ekosistemi olmanın yanı sıra genellikle kurumsal ihtiyaçlara hitap etmekte olan bir blockchain yapısı olarak da karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bu sistemin amacı, dijital varlıkların, dijital kimlikler ve değer aracı ile varlık işlemlerine dönüşebildiği tamamen teknolojik bir ekosistem yaratmaktır. Metaverse ekibi, insanların bu sisteme alıştıktan sonra ‘’Yeni Gerçeklik’’ kavramının ortaya çıkacağına ve dünyanın en büyük blockchain yapısının oluşacağına inanmaktadırlar. Platform, kendi ekosistemi için bazı kripto varlıklar üretmeye başlamıştır. Bu varlıklara, Metaverse Smart Token adı verilmektedir. Bu varlıklar, ücretsiz şekilde transfer edilebilmekte taşınabilmekte ve teminat olarak kullanılabilmektedirler. Bunun yanı sıra Metaverse coin sistemi, yatırımcılar için oldukça güvenilir ve izlenemez kripto para işlemlerinin de kapısını aralamaktadır.

Metaverse Kripto Para Varlıkları Nelerdir?
Axie Infinity (AXS) Coin
Vietnamlı oyun geliştiricileri tarafından 2018 yılında ortaya çıkartılan Axie Infinity oyunu, 2021 yılına gelindiğinde coin sistemi üzerinden işlem görmeye başlamıştır. Bazı oyuncuların para biriminin sahipliğini yaptığı ve varlığı işlettikleri bilinmektedir. Bu coin ile oyuncular, nadir olarak görülen nesnelerin ticaretin birbirleri arasında kolayca yapabilmektedirler.
Enjin (ENJ) Coin
2009 yılından beri oyun geliştirme işlemleri ile adından sıklıkla söz ettirmekte olan firma, 2017 yılında ortakları ile birlikte partnerlik anlaşması yaparak Enjin varlığını piyasaya sürmeyi başarabilmişlerdir. Bu varlık, genellikle oyun içerisinde alışveriş yapabilme seçeneği için oluşturulmuştur. Oyuncular, ENJ ile karakterlerini geliştirebilmekte ve çeşitli kostümler alabilmektedirler.
Decentraland (MANA) Coin
2017 yılında ilk coin arzı şeklinde duyurularak piyasaya sürülmüş olan MANA, Kullanıcıların içerik ve uygulamalar geliştirerek bunlardan para kazanabilmeleri mantığına göre kurulmuştur. Metaverse evreninin en önemli para birimlerinden biri olacağına inanılan MANA, kurulduğu yıl 24 milyon dolarlık ilk yatırımını da almıştır. MANA, aynı zamanda Ethereum blok zinciri ile desteklenmekte olan sanal bir platform olarak tanımlanmaktadır. Bu platformda yatırımcılar, Metaverse evrenindeki parsellerden satın alarak diledikleri gibi ticaretini yapabiliyorlar.
The Sandbox (SAND) Coin
İlk olarak 2011 yılında karşımıza çıkan Sandbox, oyuncuların oyun içi klasmanlarını atabildikleri veya başkasına aktarabildikleri bir kripto para sistemidir. Ethereum ağı ile çalışmakta olan SAND, merkezi olmayan sanal bir dünya oluşturmaktadır. Bu sanal dünya içerisinde her üye kendi ekosistemini oluşturabilmekte ve yaşadığı deneyimleri para karşılığında satabilmektedir.
Star Atlas (ATLAS) Coin
Yeni nesil Metaverse olarak tanımlanan ATLAS coin sistemi, 2620 yılını referans almakta olan bir oyun şeklinde tasarlanmaktadır. Diğer Metaverse coinlerin aksine Ethereum ağı ile değil sadece Solana sistemi üzerinde kurulmaktadır. Bunun yanı sıra Haziran 2021 tarihinde FTX sponsorluğu ile ilk lansmanı yapılmıştır. ATLAS coin, şu an için düşük bir arz miktarına sahiptir. Fakat yine de geleceğin kripto para sistemleri arasında gösterilmektedir

Metaverse ekosistemine hazır mıyız?


“BİR SONRAKİ ‘HARİKA’ İŞ PLATFORMU”

Günümüzde Metaverse bilim kurgu dünyasının gerisinde kalmış gibi görünse de yeni bir içerik ortamı olarak, binlerce hatta milyonlarca yeni değer üretme potansiyeline sahip ve fütüristik bir teknoloji ekosistemi vadediyor. Dijital ekonominin tüm bileşenleri, blok zinciri teknolojisi, NFT gibi yenilikler de eklendiğinde Metaverse kavramı için “bir sonraki harika iş platformu” diyebiliriz.

Metaverse sayesinde mevcut İnternet ekosisteminde gördüklerimizden daha fazla sayıda ve çeşitlilikte fırsat, iş ve içerik üretilebilir. Metaverse ile birlikte ödeme işlemleri, kimlik doğrulama, işe alımlar, reklamlar, içerik oluşturma, güvenlik ve benzeri her şeyi yönetmek için yeni şirketler, ürünler ve hizmetler ortaya çıkması bekleniyor. Bu da günümüzdeki birçok çalışanın işlerinin son bulacağını ve dönüşeceği anlamına geliyor demek.

HANGİ ALANLAR METAVERSE İLE DEĞER KAZANACAK?


Şimdilik oyun sektörü ağırlıklı bir pazar olarak görülmesine rağmen gelecekte pek çok alanın Metaverse teknolojileriyle yeniden şekillenmesi bekleniyor. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, bu yeni ekosistemin şekillendireceği sektörlerden bahsederken “iş yapış şekillerinin derinden etkileneceğinin” altını çiziyor. Erkul “Öncelikle şirketin pazarlama stratejileri, ticaret yapış biçimlerinin metaverse ile tekrar yapılanacağını söyleyebiliriz. Şirket kültürleri metaverse üzerinde deneyimlere göre yeni bir hat çizecek. Özellikle perakende, moda gibi e-ticaretin hakim olduğu alanlar yeniden yapılanacak. Bir diğer önemli alan eğitim sektörü olacak. Pandemiyle birlikte tamamen uzaktan eğitim modeline geçtiğimiz bu günlerde özellikle pratik derslerin ertelenmesi ya da iptalleri yaşandı, metaverse teknolojilerine dayalı yeni sanal öğrenme deneyimleri de bizleri bekliyor.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Araştırmalara göre, sadece AR pazarının 2023'te 18 milyar doları aşacağı ve 2022'ye kadar yaklaşık 3,5 milyar AR kullanıcısı olacağı öngörülüyor. Bu, dünya nüfusunun %25'inden fazlasına tekabül etmektedir


Metaverse arazi satın almak

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini