Sayfalar

İzleyiciler

30 Kasım 2021 Salı

16 bin lira ile 25 bin lira arasında çalışacak işçi arıyorlar!

İş arayanlara müjde! 16 bin lira ile 25 bin lira arasında çalışacak işçi arıyorlar! İşte şartlar

Yurt dışında iş arayan vatandaşlara üç ülkeden müjde niteliğinde haber geldi. Yapılan duyuruya göre, 16 bin lira ile 25 bin lira maaş aralığında çalışan 1 milyondan fazla işçi alımı gerçekleştirilecek. İşte aranan şartlar...




Koronavirüs pandemisi bir çok vatandaşı maddi ve manevi anlamda zorlarken,  bulma

konusunda da sıkıntılar yarattı. Vatandaşlar soluğu İŞKUR gibi kurumlarda alırken, bir haber de yurt dışından geldi. Buna göre Kanada, Almanya ve Finlandiya’da toplamda 1 milyondan fazla bir işçi alımı yapılacak.

16 BİN TL İLE 25 BİN TL ARASI MAAŞLA İŞÇİ ALACAKLAR

Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar konuyu araştırırken, 3 ülke toplamda 1 milyondan fazla işçi alımı duyurusunda bulundu. Alım yapan ülkeler arasından Kanada 732 bin, Almanya 270 bin Finlandiya’da ise 30 bin işçi alınacak.

Kanada’da en çok işçi ihtiyacı olan eyaletler, Quebec, Ontario ve Britihs Columbia eyaletleri olarak biliniyor. Kanadalı işletmelerinin %64’ünün iş gücü sıkıntısı nedeniyle büyüyemediği bilinmekte. Bu sebeple yapılan araştırmalar 732 bine yakın işçinin alınması gerektiğini işaret etmişti.

Sektörler arasından en çok sağlık sektöründe elemana ihtiyaç olduğu gözlenirken, hizmet sektörü de bir diğer ihtiyaç duyulan alanlardan oldu. Sağlık ve hizmet sektörünün yanında pandeminin ardından sanayi, imalat ve perakende sektöründe de işçi ihtiyacı meydana geldi. Kanada’da ayrıca tır sürücüsü açığı da kapatılamıyor.

YURT DIŞINDA ÇALIŞMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Pek çok farklı sektörde işçi alımına ihtiyaç duyan Kanada'ya iş başvurusunda nasıl bulunulacağı henüz açıklanmadı.

FİNLANDİYA’DA 25 BİN TL MAAŞ FIRSATI

Finlandiya, yine Kanada gibi işçiye ihtiyaç duyan ülkelerden biri. Belli bir oranda göç kabul edilen ülkede işçi ihtiyacı şu anda 30 bin seviyelerinde bulunuyor. Metal işçileri, sağlık çalışanları, bilişim ve denizcilik alanında uzman kişiler aranmakta. Ülkede çalışacak olan personele 2300 euro, yani 25 bin TL verilecek. Finlandiya’daki iş başvuruları ise ülkede faaliyette bulunan şirketler üzerinden gerçekleştirilebilecek.

işçi

ALMANYA'DA ÇALIŞMAK İÇİN İŞÇİ, MİMAR VE MÜHENDİS ALINACAK

Almanya’nın da 270 bin kadın ve erkek işçiye ihtiyacı olduğu açıklandı. Ülkede pazarlama, mimar, mühendis, yazılım geliştiriciler, sağlık elemanları, ekonomistler, müşteri temsilcilerine ve fabrika işçilerine ihtiyaç bulunuyor. Almanya’da iş başvuru yaparken ise birtakım belgeler bulunmakta. AB ülkelerinin hepsinde ön mektup (covet letter) oldukça önemli. Bu mektup ile şirkete kendinizle ilgili izlenimleri belirtiyorsunuz. İş başvurusuyla neden ilgilendiğinizi anlatıp kuvvetli yönlerinizi öne çıkarmalısınız. Ayrıca yine İşverenleriniz yazdığı referans mektupları da Almanya’da iş başvurusu için yararlı olacaktır.



Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - işçi aranıyor,  iş arayanlar, iş ilanları- facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini