Sayfalar

İzleyiciler

10 Ağustos 2021 Salı

Aşı yapmak mı, aşı yaptırmamak mı?

70 yaşında bir adam 64 yıldır "demir akciğeri" sayesinde yaşıyor. Tek başına hareket edemez ve nefes alamaz.

64 yıl boyunca, bir adam onu ​​hayatta tutan devasa bir silindirin içinde kilitli yaşadı. Hepsi gençliğinde yakalandığı tehlikeli bir hastalık yüzünden. Ancak içinde bulunduğu zor durum, pek çok yaşam planını gerçekleştirmesine engel olmadı.

Filmi izleyin: "Aşı yapmak mı, aşı yaptırmamak mı? Lublin sakinlerine sorduk"

70 yaşındaki Teksaslı Paul Alexander, hayatta kalan ve 1950'lerin salgınını hatırlayan son üç kişiden biri. 1952 yılında henüz 6 yaşındayken hastalandı.

 Ne yazık ki, hastalık sağlığı üzerinde büyük bir iz bıraktı. Adam kendi kendine nefes alamıyor ve hastalandığı için bir "demir akciğere" bağlı olması gerekiyor.

Paul, hareketsiz yaşamasına ve nefes almakta zorlanmasına rağmen, hayatta çok şey başardı. Hatta çalışmalarını bitirmeyi ve avukat olmayı başardı. Kendi durumundaki insanlar için imkansız gibi görünen birçok faaliyette bulunur. Örneğin, telefon görüşmelerini cevaplayabilir ve ağzında bir kalemle yazabilir.

Paul Alexander, ağzındaki kalem sayesinde yazıyor ve bilgisayar kullanıyor (YouTube.com)

1. Demir akciğer

Adamı hayatta tutan makine, göğüste negatif basınç oluşturmak için tasarlanmış büyük bir metal solunum cihazıdır. Etkisi sayesinde insan solunum sisteminin verimsiz olduğu durumlarda nefes almayı sağlar .

Çok eski bir yapıdır. Paul Alexander, dünyada böyle bir cihazı kullanan son insanlardan biridir.

Paul Alexander, kilitli olduğu devasa cihaz sayesinde nefes alabiliyor.

 üç tanesi kaldı. Respironic Colorado'nun demir akciğerini kullanıyorlar. Ne yazık ki firma 2004 yılında makinelerine artık servis vermeyeceğini ve yedek parça temin etmeyeceğini açıkladı .

2. Teknik sorunlar

Paul Alexander'ın demir akciğeri 2015 yılında bozulmaya başladı. Daha sonra adamı önemseyen kişilerden biri, konuyu medyada duyurmaya karar verdi. Bir arkadaş, bu bilgi yayıldıktan sonra, bu tür bir cihazı tamir edebilecek birinin olacağını umuyordu.

Etkinlikler başarılıydı. Adam, Çevresel Test Laboratuvarı'ndan Brandy Richards ile temasa geçti.

Brandy Richards, Paul Alexander'ın demir akciğerine hizmet ederken



 
Brandy Richards demir akciğeri onardı ve makineyi altı ayda bir denetlemeyi taahhüt etti.

3. Polio virüsü ve Heine-Medin hastalığı

Çocuk felci virüsü Heine-Medin hastalığına neden olur Omuriliğin viral ön boynuz iltihabıdır . Yiyecek veya soluma yoluyla bulaşır. Enfekte bir kişi ayrıca tipik menenjit semptomları ve solunum kaslarının felci geliştirebilir.

İçeride çocuk felci hastaları olan demir akciğer koğuşu.  Kaliforniya 1953. Kaynak: FDA.GOV
İçeride çocuk felci hastaları olan demir akciğer koğuşu. Kaliforniya 1953. Kaynak: FDA.GOV

Avrupa'da bu virüs, hastalığa karşı yaygın aşılama nedeniyle pratikte yok . Dünya Sağlık Örgütü, 2001 yılında Avrupa'nın Heine-Medin hastalığından ari olduğunu resmen ilan etti. Ne yazık ki, virüs hala birçok çocuğu etkilediği Asya ve Afrika'daki fakir ülkelerde görülüyor. Hastalık adını, onu ilk tanımlayan bilim adamlarından alır. Onlar - Jakob Heine ve Karl Oskar Medin.

Bir doktor konsültasyonu, e-muafiyet veya e-reçeteye mi ihtiyacınız var? abcZdrowie'ye gidin Bir Doktor Bulun ve Polonya'nın her yerinden uzmanlarla sabit bir ziyaret veya hemen bir ışınlanma ayarlayın.




Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini -Aşı yapmak mı, aşı yaptırmamak mı? - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini