Sayfalar

İzleyiciler

28 Haziran 2021 Pazartesi

KADEM'den 'silah görüntüleri' açıklaması: TRT belgeseli için çekim aksesuarları

KADEM'den 'silah görüntüleri' açıklaması: TRT belgeseli için çekim aksesuarları

Odatv, KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan silah taşındığı iddiasına dair fotoğraflar yayınladı. KADEM görüntülerin TRT belgeseli setinden olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

Odatv, KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden

çıkarılan silahların bir kamyona taşındığı iddiasına ilişkin görüntüler yayımladı.

Haberde "kız öğrencilerin yurda giriş-çıkış yaptığı sırada, iki kişinin, yurdun içinden silahları alıp yurt önündeki duvara yasladığı görüldü. Silah dışında, kalkan, çelik yelek ve kutu içinde mühimmatlar olduğu da anlaşıldı. Silahların taşınmasına tanık olan, çevre sakinleri ve öğrenciler uzun menzilli, ağır silahları görünce şoke oldu" ifadeleri yer aldı.



KADEM'den açıklama: İftira haberciliği

Haberin ardından bir açıklama yayımlayan KADEM, görüntülerin TRT'nin çektiği bir belgeselin setinden olduğunu belirterek konuyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

"İftira haberciliğine cevaben" başlığıyla yazılı bir açıklama yapan KADEM "Sözkonusu silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarlarıdır" diye belirtti.

KADEM'in açıklamasında binada pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmadığı belirtilerek "Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü 'gizli bir silahlanma hareketi' gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır" denildi. Sözkonusu haberle yapılanı "siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonu" diye niteleyen KADEM "hukuk önünde hesaplaşacağını" duyurdu.

Sözkonusu görüntüler şöyleydi:


TRT'den açıklama

Konuyla ilgili TRT'den yapılan açıklamada da Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun dizinin iç mekanı olarak kullanıldığı silahların gerçek olmadığı söylendi. Açıklama şöyle:

"Odatv internet sitesinde Caner Taşpınar imzası ile bugün ‘Öğrenci yurdundan çıkan silahlar’ başlıklı bir haber yayınlanmıştır. KADEM tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında da belirtildiği gibi, TRT için yapılmakta olan 'FETÖ’nün mahrem yapılanmasını, TSK’ya sızma faaliyetlerini ve örgütsel şemasını itirafçıların beyanları ile anlatan; kamuoyunda örgütün mahrem yapılanması hakkında farkındalığı artıracak olan bir dokü-drama çekimi gerçekleştirilmektedir.

İtirafçıların yüzleri açık şekilde verdikleri beyanlara dayanan ‘Mahrem’ isimli belgesel, bu anlamda bir ilk olacaktır. Bu özel yapım için 159 ayrı mekanda çekimler yapılmıştır. Bu mekanlardan birisi de, belgeselin birçok iç mekan ihtiyacını karşılayacak şekilde sanat ekibi tarafından dekore edilen Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’dur. Bahsi geçen haberde yer verilen fotoğraftaki silahlar, bu çekimlerde kullanılan imitasyon silahlardır. Gerçek silah değildir. Sadece bir film setinin aksesuarlarıdır. Çekimler sonrasında set eşyalarının taşınması esnasında çekilen fotoğraflar üzerinden 'FETÖ’cü hainlerin ekmeğine yağ sürecek şekilde algı oluşturmak, gazetecilik etiğine sığmayan bir davranıştır.

Bir film seti olduğu ilk bakışta anlaşılan ve önünde TRT logosu olan bir kamyonun bulunduğu yerde art niyetli olarak sadece bir kareyi alıp bunun üzerinden aksesuarların gerçek olup olmadığını uzman olduğu söylenen bazı kişilere yorumlatmak ve buradan bir algı oluşturmak kumpas davalarını hatırlatan bir 'FETÖ' taktiğidir. Ne trajiktir ki bu taktik, 'FETÖ’nün ‘MAHREM’ yüzünü ortaya çıkaracak olan bir belgesele denk gelmiştir. Bu vesile ile halkımızı, 15 Temmuz Haftası’ndan itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan MAHREM adlı 6 bölümlük belgeselimizi izlemeye davet eder, kamuoyu ile saygıyla paylaşırız."



Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini