Sayfalar

İzleyiciler

14 Mart 2020 Cumartesi

Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi nasıl yapılır?


Türkiye’de corona virüsü vakalarının görülmeye başlamasıyla haksız fiyat artışı şikayet bildirimi de gündem oldu. HFA bildirim nedir ve HFA bildirim uygulaması indir gibi aramalar sıkça yapılmaya başlandı. Biz de bu yazımızda ‘HFA bildirim nedir?‘ sorusuna yanıt vererek ‘Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi işlemi nasıl yapılır?’ sizlere adım adım anlattık.Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi nasıl yapılır?HFA bildirim nedir?
İlk olarak ‘HFA bildirim nedir?’
sorusu ile başlayalım. Aslında adından da anlaşılacağı gibi HFA bildirim, satıcıların bir ürünü normalin üstünde fiyatlarla sattığını yetkililere bildirmek için kullanılıyor.

Corona virüsü fırsat bilerek ürün fiyatlarını artıran kişiler tepki çekmeye başladı. Ticaret Bakanlığı da bu konuda vatandaşları, HFA bildirim uygulaması indir işlemini gerçekleştirerek, gerekli bildirimleri yapmaları konusunda bilgilendirdi.
HFA bildirim nedir?’ sorusunu kısaca yanıtladıktan sonra haksız fiyat artışı şikayet bildirimi nasıl yapılıyor? Gelin yakından bakalım.

HFA bildirim uygulaması indir

HFA bildirim uygulaması indir işlemi hem Android hem iOS platformundan yapılabiliyor. Bunun için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.
iOS için Hfa-bildirim
Android için Hfa-bildirim
Her iki uygulama marketinden de HFA bildirim uygulaması indir işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemin ardından yapmanız gereken tek şey şikayet bildiriminde bulunmak. Peki bunu nasıl yapacağız?

Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi

HFA bildirim uygulaması indir işleminden sonra sizden bir üyelik oluşturmanız isteniyor. Aşağıdaki ekrandaki tüm alanları doldurduktan sonra cep telefonunuza bir onay kodu geliyor. Çıkan ekranda bu onay kodunu girip devam ediyorsunuz.
haksız fiyat artışı şikayet bildirimi
Gerekli kayıt aşamasını gerçekleştirdikten sonra sistem sizi doğrudan şikayet bildirim sayfasına yönlendiriyor. Burada da aşağıdaki tüm maddeleri doldurmak gerekiyor.
haksız fiyat artışı şikayet bildirimi
Tüm bu aşamalardan sonra şikayet bildiriminiz alınmış oluyor. Ayrıca bu bildirimi Alo 175 Hattı’nı arayarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye corona virüsü ile mücadele ediyor

10 Mart günü çıkan ilk vaka ile birlikte Türkiye corona virüsü ile mücadelesini daha da güçlendirmiş durumda. Hem bireysel hem de toplumsal olarak alınan önlemlerle herkes kendini virüsten korumak için çaba gösteriyor. Okulların tatil edilmesi ve spor müsabakalarının seyircisiz oynanması da alınan önlemler arasında yer alıyor.
Peki siz, corona virüsü salgını nedeniyle yükseltilen fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi lütfen yorumlarda bizlerle paylaşın.


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri -Haksız fiyat artışı şikayet bildirimi nasıl yapılır? -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini