Sayfalar

İzleyiciler

29 Aralık 2016 Perşembe

Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı?

Asgari ücrete yapılan zam belli oldu!

Bakan Müezzinoğlu: "Asgari ücrete yaklaşık 104 TL zam ilave edilmesine karar verilmiştir. Eklenen bu zamla asgari ücertler Bin 404 TL olarak oldu"

Asgari ücrete yapılan zam belli oldu!
Bakan Müezzinoğlu merakla beklenen asgari ücretlere zam bedelini resmen açıkladı. Bakan Müezzinoğlu: "Asgari ücrete yaklaşık 104 TL zam ilave edilmesine karar verilmiştir. Eklenen bu zamla asgari ücertler Bin 404 TL olarak oldu" dedi.

Müezzinoğlu, asgari ücrete yaklaık yüzde 8 zam yapılldığını sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşçi kardeşlerimizin çok mutlu olamadığı, işveren kardeşlerimizin de mutlu olamadığı bir süreç oldu. Biz ortak karar vermeye çalıştık. Geç saatlere kadar çalıştık. Bir bakan olarak çok koşturduk. Türk-İş'in de imzasının olmasını isterdik. İşverenin de zorluklarını anlayarak, bu zorluklarda yine ülke koşullarının imkanlarının değerlendirilmesi çerçevesinde onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Müezzinoğlu 2017 asgari ücretini şöyle açıkladı: Enflasyonu 6,5 olarak hesaplamıştık. Asgari ücretteki artış oranını yüzde 8 olarak karara bağladık. Bin 777 lira 50 kuruş. Neti Bin 404 lira. Az veren maldan, çok veren candan. Alın terinin bereketine inanıyorum. İnşallah işçi kardeşlerimiz geleceğe daha umutla bakacaktır. İşveren de asla zorluklara teslim olmadan devam etmeliler. Önümüzdeki dönemde istihdamın arttığı, ekonominin büyüdüğü sürecimizi de devam ettireceğiz. Tekrar gerek Türk-İş'e, gerek DİSK'e teşekkür ediyorum. Çalışan ve işverenlere de hayırlı olsun diyorum.

Bakan Müezzinoğlu, ''Asgari ücretin iki kademeli olmamasına karar verdik. İşçi kesimi ve Türk-İş'ten gelen 'yılda bir defa olsun' talebini değerlendirdik.'' dedi.

DİSK 2 BİN LİRA, TÜRK-İŞ BİN 600 LİRA İSTEMİŞTİ 

Toplantılarda işçi kesimini temsil eden Türk-İş 2016 başında 1300 liraya yükseltilen asgari ücretin yeni yılda bin 600 TL olmasını talep etmişti. DİSK, asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılması gerektiğini talep ediyor. Konfederasyon, 2017 yılı için asgari ücretin en az 2 bin lira net olmasını istiyordu. İşveren kesimi ise asgari ücrete zam istemiyordu.

"BİN 300 LİRA YETERLİ DEĞİL"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Bugün için asgari ücret bin 300 lira. İşverenle ve işçi temsilcilerimizle konuşuyoruz. Burada bir tarafın kısa süreli mutlu olması ve geçici mutluluklar yerine iki tarafın da birlikte az da olsa mutlu olduğu ama kalıcı ve sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz. Bin 300 lira yeterli değil. Daha iyi olması gerekir. Daha iyi nasıl yapacağız? Ekonomiyi büyüterek, dünyayla rekabette daha güçlü olarak ve büyüyen ekonomide, çoğalan yatırımlarda daha çok istihdam alanları üreterek inşallah bunu daha iyi noktalara taşıyacağız" demişti.

"BİN 400 LİRA İDDİASI"

İşveren kesimi de 50 liralık bir artış teklifi hazırlayarak 1.350 lira önerisini sunacak. Hükümetin ise bunların ortasında 1.400 liralık bir rakam ortaya koyacağı belirtiliyordu.

"TÜRKİYE 16 AVRUPA ÜLKESİNE GEÇTİ" 

TİSK, "Tüketici enflasyonu yüzde 8.8, üretici enflasyonu yüzde 5.7 iken, yüzde 30 artırılan asgari ücret işletmeleri sarstı. Maliyetlerdeki genel yükseliş ve karlılıktaki azalış dikkate alınarak 2017 yılında asgari ücret artışı yapılmamalıdır" açıklamasını da yapmıştı. TİSK 2016 yılının Ocak ayında yaptığı çalışmada, "2016'da Türkiye'deki aylık brüt asgari ücret düzeyi 947 Euro'ya yükselerek 16 Avrupa Ülkesini geçti" sonucu çıkmıştı.

DİSK: TÜRKİYE AB ORTALAMASININ ALTINDA 

DİSK Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR) tarafından hazırlanan raporda ise " 'Asgari ücret çok arttı' iddiaları bir yana, emeğin milli gelirdeki payı, asgari ücretin işverenlere toplam maliyeti ve işgücü maliyeti düşüyor. Öte yandan düşük gelirlilerin yaşama koşulları iyileşmiyor. Asgari ücretin diğer ülkelere göre yüksek olduğu iddiası da gerçeği yansıtmıyor. Hem asgari ücret hem de saat ücretleri açısından Türkiye, OECD ve AB ortalamalarının çok altında bir düzeyde bulunuyor" yazılmıştı.

"HÜKÜMET ÇALIŞANI EZDİRMEYECEK" 

Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi Müdürü, işverenin tedirgin olmasına gerek olmadığını söyleyerek, "2016'yı zorlu geçirdik ama Türkiye ekonomisi yüzde 3 civarında büyüyecek. İşverenin de tedirgin olmaması gerekir. Ekonominin parametreleri iyi görünüyor. Karşılıksız hibeler olacak. Hükümetin çalışanı 2017'de ezdirmeyeceğini de söyleyebiliriz" dedi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini