Sayfalar

İzleyiciler

3 Haziran 2016 Cuma

Dünya'da İlk! Milimetrik Robot Türkiye'de Üretildi!

Türkiye'de gerçekleştirilen çalışmalarda milimetre boyutlarında yeni nesil motorun üretildiği belirtildi.


Dünya'da İlk! Milimetrik Robot Türkiye'de Üretildi!
TÜBİTAK bilgem ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen proje kapsamında milimetrik motor üretimi konusunda başarıya ulaşıldı. İlk defa tasarlanan bu projede yeni nesil minyatür motorların üretilerek kullanılabileceği belirtilirken bu minyatür motorların özellikle uzay araçları ve uydularda kullanılabileceği açıklandı.
Farklı Sektörlerde Kullanılabilir
Motorun minyatür yapıda olması çok daha farklı alanlarda kullanılmasını mümkün
kılarken özellikle moturun çok büyük bir alan kaplamaması kullanım açısından da büyük bir kolaylık sağlıyor. Sağlık alanında da kullanılması beklenen yeni motor, tasarımıyla da ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde. Üstelik tasarımı yapılan yeni motorun gürültüsüz çalışması, hafif olması, küçük boyutlu olmasının yanı sıra manyetik alanlardan da etkilenmemesi bu konuda avantaj sağlayan diğer bir detay.
Milimetrik motor tanıtım toplantısında konuyla ilgili detaylar paylaşılırken motorun üretilmesi aşamasında dört kişilik bir ekibin 18 ay boyunca çalıştığı belirtildi. Toplantıda yapılan açıklamalarda çalışmaların dünyada şu anda örneği olmadığı ve ilk defa Türkiye'de yapıldığı belirtilirken yapılan testlerden de olumlu sonuçların alınabildiği belirtildi. Sağlık alanında da pek çok yeniliğe imza atması beklenen milimetrik motor ile birlikte endoskopi dahi yapılabileceği açıklanırken sağlık alanında da pek çok yeni gelişmeye imza atılması bekleniyor.
Çalışma Prensibi Farklı
Motorun belirli bir güce ulaşması için herhangi bir zamanın geçmesinin gerekmediği ve motorun açılması ile birlikte performansına hemen ulaşılabildiği belirtilirken motorun aynı zamanda tüm gücüyle çalışması ve kapatıldığında da gücün direk kesilmesi bu konuda pek çok sorunu da ortadan kaldırıyor.


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - -Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini