Sayfalar

İzleyiciler

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Teknoloji kötü ellerde olunca..

Geride bıraktığımız günler içerisinde bir araya gelen teknoloji dünyasının güvenlik şirketleri, 2015 Blackhat Konferansı’nda dünya tehdit eden güvenlik saldırıların tartışıyor.


Teknoloji ile İnsanları Tehlike Eden 8 Tehlike
Gerçekleştirilen Blackhat KOnferansı’nda tartışan güvenlik açıkları ve bunlara yönelik tehditleri sadece kişiye hayatlarımız tehlikeyi atmakla kalmıyor beraberinde hayatımız da tehdit ediyor.
Cep Telefonunun Araba Hackleme
Özellikle teknolojisinin gelişmesiyle araba sürüş sistemleri de gelişmiş durumda. Elektronik kontrolleri arttı, Hatta baktığımız da kendi kendine sürüş yapabilmen arabalar yavaş yavaş girmeye başlamış durumda. Teknolojinin bu kadar gelişmesi adına kendi kendi giden arabalar ve elektriklik sürüş alt yapısına sahip araçlarını uzaktan ele geçirilmesine olanak veriyor. Bu tehdit sürücülerin hayatlarına aynı zamanda mallarına tehlikeye atacak bir şekilde yeni siber saldırılara yol açabilir.
Benzin Pompasına Saldırı
Arabalar üzerinden bahsetmişken neredeyse tamamen otomatikleşen ve teknolojiden payının alan benzin istasyonları da Blackhat’ın gündemiydi. Yakıt istasyonlarının da uzaktan bir şekilde kontrol edilmesine siber saldırılara maruz kalma ihtimalinin çok yüksek olduğu bekleniyor.
Sizi İzleyen Bilgisayar Kameraları
Özellikle de bu sorun çok dizüstü PC’ler de ve mobil tablet ya da akıllı telefonlarda dahili olarak karşımıza gelen kamera ve mikrofonların üçüncü şahıslar tarafından kontrol edilmesine, İleride cihaz sahiplerine yapılan şantajlar sayesinde büyük bir para avcılığına doğru ilerliyor.
Cloud Sistemlere Düzenlenen Saldırılar
Blackhat konferansı içerisinde her zaman ki gibi geleneksel olarak bulut depolama sistemine geçiş yapan kullanıcıların çok dikkatli olmaları da konuşulmuş durumda. Bulut depolama alanlarına gerçekleştirilen saldırırın gittikçe yükseleceği dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Siber saldırganların kişisel olarak bilgisayarına çok daha fazla butlu depolama alanların tercih edildikleri anlatıldı.
Android İşletim Sistemine Yapılan Saldırılar
Google firmasının geliştirmiş olduğu işletim sistemin en çok kırılgan olan işletim sistemi olduğu Blackhat Konferansı’nın önemli maddelerinden bir tanesiydi. Android’e hemen her türlü kötü amaçlı yazılımım sızdırmanın ve akıllı telefonların uzaktan yapılan takibinin kontrollerinin mümkün olması Blackhat’e katılan güvenlik süreçte ve profesyoneller tarafından kabul ediliyor.
Teknolojik Savaş Gereçleri
Durdurulmaz olan teknolojinin sadece günlük kulanıma değil ülkelerin savunma sistemlerine de uygulanması sonucun da Blackhat konferansının en üreten maddelerinden bir tanesiydi. Bu teknolojinin hacklenmesinin yeni bir Dünya savaşına bile yol açacağı konuşuldu.
Akıllı Ev Otomasyonları
Her şeyini teknoloji son derece düzenli olarak ve hızlı olarak yapabilen akıllı ev sistemlerinde ele geçirilmesine neden oluyor.
Parmak İzi Teknolojisi Açıkları
Parmak izini veriye dönüştüren telefonların bu veriyi ne kadar güvende tuttukları, Blackhat Konferansında sorgulanmış durumda. Uzaktan parmak basılıyormuş gibi manipüle edileceği konuşuldu.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini