Sayfalar

İzleyiciler

16 Ocak 2015 Cuma

Üşümek bulaşıcı mı?

Üşümek de "bulaşıcı" olabilir

Anadolu Ajansı
Sağlık
fakirligin-soguk-yuzu

Bilim insanları araştırdı ve üşüyen bir kişiyi görmenin, ortam sıcak olsa bile üşüme hissine neden olduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere'deki Sussex Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, katılımcılara ellerini sıcak ve ılık suda bekleten kişilerin bulunduğu 8 görüntü izletti. Bu sırada katılımcıların ellerinin sıcaklığı ölçüldü.

Ellerini soğuk suya sokan kişilerin görüntülerini izleyenlerin ellerinin sıcaklığının hızla düştüğü belirlendi. Ellerini ılık suda bekletenlerin görüntülerini izleyenlerin ellerinde ise değişiklik olmadı.



Araştırmacılardan Dr. Neil Harrison, bu bilinçsiz psikolojik değişimin empatiden kaynaklanıyor olabileceğini, bu şekilde karşıdaki kişinin hislerinin daha iyi anlaşılabildiğini belirtti.

Bu durumun insanların birlikte daha kolay ve huzurlu yaşamasını sağladığı vurgulandı.

Araştırmanın sonuçları "Plos One" dergisinde yayımlandı.


Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini