Sayfalar

İzleyiciler

14 Mayıs 2014 Çarşamba

'Vatandaşların unutulmaya hakkı var''


  • Google Arama Sonuçlarını Siliyor!

Google çevirimiçi gizlilik yüzünden ateş altında! Avrupa milletvekilleri Google'a ''Vatandaşların unutulmaya hakkı var'' dedi. Onlar hakkındaki arama sonuçlarını silmek için Big G ile sorabilirsiniz kararı verdi.

Eğer bir kişinin adının temelinde yapılan bir arama sonrasında söz konusu olan liste hakkında kişi ile ilgili web sayfası görüntülenmektedir. Arama sonuçlarını değiştirmek için söz onusu kişi bağlantının kaldırılmasını için yetkili makamlar aracılığıyla kaldırma işlemini gerçekleştirebilir. Verilen bu kararın ardından Google'dan ismini silmek isteyen kullanıcılar artık ismini kaldırabiliyor.

''Unutulmak isteme'' hakkınızı kullanarak Google sonuçlarında çıkan isimlerinizi kaldırabilirsiniz.
Arama sonuçlarında ortaya çıkan ve zaman uğraşımına uğrayan isim ile alakası olmayan linklerin gösterimde düzeltilmesi istendi. Google'ın yapmış olduğu açıklama da ise verilen kararlara yönelik çalışmaların kısa zaman içerisinde formüle edileceği duyuruldu. Ayrıca Google karara ilişkin olarak verilen kişisel bilgilerin içermediğini çıkan sonuçlara herkesin ulaşabileceği yasal olan linkleri önerdiğinin de altını çizdi.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini