Sayfalar

İzleyiciler

25 Nisan 2014 Cuma

İnternetin sahibi kim?


İnternetin sahibi kim olmalı?

internet,web,www,ICANN,ABD,Çin,Rusya,Avrupa,iletişimİnternetin sahibi kim? Peki kim olmalı? Tüm dünya, şimdi bu sorulara cevap arıyor!

İnternetin kontrolünü elinde bulunduran ICANN, pratik olarak ABD kontrolünde olduğu için, dünya devletlerinin büyük tepkisini topluyor. İlerleyen günlerde toplanacak ülkeler, internetin kim tarafından ve nasıl kontrol edilmesi gerektiğini tartışacak.

ABD Ticaret Bakanlığı, ICANN'ın, yani internetin kontrolünü dünya devletlerine teslim etmeye hazır. Bu amaçla da bir komisyon kurulması için yapılacak toplantı, internetin geleceğini belirleyecek.


ABD'den ve Avrupa'dan bazı heyetler, ICANN'ın kontrolünün ABD'de kalması gerektiğin düşünüyorlar. Rusya ve Çin cephesi ise internetin Birleşmiş Milletler kontrolüne geçmesi gerektiği fikrini savunuyorlar. Aslında bu görüş, dünya ülkeleri arasında bir hayli popüler. Dolayısıyla yapılacak toplantılarda Birlemiş Milletler seçeneğinin ağır basacağı düşünülüyor.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini