Sayfalar

İzleyiciler

6 Mart 2014 Perşembe

Fizik, kimya, biyoloji, matematik okuyana ayda 2 bin TL burs!



Fizik,kimya,biyoloji,matematik,2 bin,TL,burs,üniversite,öğrenciFizik, kimya, biyoloji, matematik okuyana ayda 2 bin lira verilecek.

Yeni öğretim yılında üniverisite sınavında ilk 5 bine girip temel bilim bölümlerinden birini seçen ayda 2.000 lira burs alacak.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yeni teknoloji hareketinin müjdesini verdi. Son yıllarda üniversite sınavı sonrası öğrencilerin önemli kısmının temel bilimleri tercih etmediğini söyleyen Bakan Işık bunu engellemek için önemli bir programı yürürlüğe koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK Bilim Kurulumuzla da görüşüldü ve karara bağlandı. Türkiye'de bu noktada ilk 5 bine giren öğrencilere, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini tercih ederlerse aylık 2 bin lira burs vereceğiz. Yani bir memur maaşı burs vereceğiz. İkinci 5 bine de ayda bin lira burs vereceğiz.
2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenciler bu haklardan yararlanacak." 
Çift anadala 750 lira burs  
"Daha önemli bir adım atıyoruz" diyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi, ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci anadal olarak temel bilimleri seçen öğrencilerimize de ayda 750 lira burs vereceğiz. Biz diyoruz ki öğrencimiz elektronik mühendisliğine girsin ama aynı zamanda matematik, biyoloji, fizik veya kimya okusun."

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini