Sayfalar

İzleyiciler

5 Şubat 2014 Çarşamba

Şehir hatları, filosuna engelli erişimine uygun, çevreci gemiler eklemeye hazırlanıyor



istanbul,gemi,vapur,deniz,ulaşımİBB’ye bağlı Şehir hatları, filosuna engelli erişimine uygun, çevreci ve yakıt-zaman tasarruflu sağlayan gemiler eklemeye hazırlanıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim gezilerinin Kartal durağında İstanbul deniz ulaşımında kullanılmak üzere 10 adet yeni tasarım gemi daha alacaklarını söyledi.
Bugünkü programına Kartal Merkez Camii’nde namaz kılıp, Kartal ve Maltepe’de ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Topbaş, tüm İstanbulluları ilgilendiren proje
kapsamında, hazırlıklarını tamamladıkları ancak renklerini İstanbulluların oylarıyla belirleyeceği ve dezavantajlı grupların da rahatlıkla kullanabileceği deniz araçlarını yakında hizmete sokacakların açıkladı. Kendi mühendisleri tarafından dizayn edilen çok farklı ve dört renk olarak  takdim edilecek gemiler İstanbul trafiğine rahatlama getirmeyi hedefliyor.
PANORAMİK MANZARALI, 700 YOLCU KAPASİTELİ
Modern ve panoramik vapurların ardından iki yaka arasında hizmet vererek double ended tipi yolcu gemileri, 700 kapasiteli olacak. Teknolojik imkanlarla donatılacak yeni gemiler, yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak, yeni gemiler, mevcut, yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek.
YÜZDE 25 YAKIT VE ZAMAN TASARRUFU
Yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarruf sağlayacak. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak. 12 deniz mili hız yapabilecek.

istanbul,gemi,vapur,deniz,ulaşım
TEKNİK ÖZELLİKLER
Double ended formunda tekne yapıları olacak. (İki yönlü hareket kabiliyetli)

İki taraftan da hidrolik rampa özelliği sayesinde yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanacak.

Teknenin baş ve kıç tarafındaki hidrolik rampalar sayesinde engelli vatandaşların kullanımına  imkan verecek. Diğer yolcular ise hızlı ve emniyetli geçişini sağlayacak.

Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak yüzde 25 zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak.

Teknede panaromik manzaralı seyahat imkanı olacak.

Teknenin yanaşma şekli ile mevcut iskelenin daha verimle kullanılması sağlanacak..

Düşük karbon salınımı ile çevresi bir modern teknolojik dizaynı ile İstanbul’a yeni bir tekne forumu sağlayacak.

Gemiler birbirleri üzerine bağlanabilecek.. Her biri diğerini yedekleyebilir özellikte olacak.
Otomatik Yolcu Geçiş kapıları pozisyonda iken hidrolik/elektronik ve manuel kilitleme sistemleri bulunacak.

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız
Hürriyet gazetesi, Milliyet gazetesi, Sabah Gazetesi, Posta gazetesi, Posta gazetesi, Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi, Vatan gazetesi, Taraf Gazetesi, Radikal gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Türkiye gazetesi, Akşam gazetesi, Star gazetesi, Bugün gazetesi, Takvim gazetesi,Sözcü gazetesi, Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık gazetesi, Yeniakit gazetesi, İnternetspor gazetesi, Fanatik gazetesi, Yurt gazetesi, Dünya Gazetesi
Meteoroloji,Hava Durumu,Hava Tahmini